İlkokul, Ortaokul ve Liseleri ilgilendiren bir karar daha! Sınavlar artık kalktı

İlkokul, Ortaokul ve Liseleri ilgilendiren bir karar daha! Sınavlar artık kalktı

Tüm öğrencileri ilgilendiren haber geldi! İlkokul, ortaokul ve liseliler! Sınavlar kalkıyor! Sınavsız eğitime geçiliyor… Bütün öğrencileri mutlu edecek yeni düzenlemeler geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı…

Millî Eğitim Bakanlığı, Resmî Gazete'de yayımlanan 'Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği' ile yeni eğitim öğretim yılına önemli sınav değişiklikleri getiriyor.

ÖNE ÇIKAN DEĞİŞİKLİKLER

resmi-gazete-aa-1968708-001.jpg

Ortaokul ve liselerde yazılı sınavlar artık belirlenen ortak tarihlerde 'ortak sınav' usulüyle yapılacak. İlköğretimde ise yazılı sınav uygulaması tamamen kaldırılıyor.

Aynı sınıf ve aynı derse ait yazılı sınavlar, ülke il/ilçe ve okul genelinde ortak olarak yapılabilecek. Bu, okullardaki aynı sınıftaki tüm şubelerin ilgili derste aynı soruları yanıtlamak için eş zamanlı olarak sınava girmesi anlamına geliyor.

UYGULAMALI SINAVLAR YAPILACAK

Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak. Eğer ortak yazılı sınav yapılacaksa, uygulama kısmı okul tarafından gerçekleştirilecek.

Mesleki eğitim öğrencilerine ortak sınav uygulanmayacak. Sınav tarihleri bu öğretim kurumları tarafından belirlenecek.

İLKOKULDA SINAV OLMAYACAK

Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda değerlendirme sınavla yapılmayacak. Yazılı sınav uygulaması tamamen kaldırıldı. Bu kademede öğrencilerin akademik ve sosyal gelişim takibi, ders öğretmenleri tarafından yapılacak.

Öğrencilerin dinleme, konuşma, okuma, yazma becerilerindeki gelişimlerini izlemek için iki yılda bir Türkçe dil beceri sınavları yapılacak.

ABİDE SINAVI

Öğrencilerin akademik başarılarını ölçen 'ABİDE' sınavları iki yılda bir belirlenen okullarda uygulanacak.

Bu değişikliklerle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, sınav sisteminde önemli dönüşümlere gitmeyi planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN