İmamoğlu 'Artık zıvanadan çıktılar' diyerek seslendi: Bilek güreşinin bitmesine az kaldı

İmamoğlu 'Artık zıvanadan çıktılar' diyerek seslendi: Bilek güreşinin bitmesine az kaldı

Görevine seçildiği günden beri iktidarın engellemelerine ve son olarak da siyasi yasak kararına maruz kalan İBB Başkanı İmamoğlu, "Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Artık halk diliyle zıvanadan çıktılar. Ne yapacaklarını tahmin bile edemiyorum. Dört yıldır her gün cenk ediyoruz. Yargı iktidar silahına dönüştü. Bakalım, bilek güreşinin bitmesine az kaldı" diye konuştu.

Son dönemde YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararıyla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı, "6 Mayıs bir demokrasi zaferidir. Söke söke iki kez aldık İstanbul seçimlerini. Büyük bir kararlılıkla dört yıla yakındır mücadeleye devam ediyoruz. Her gün cenk ediyoruz. Kamu görevlilerinden tutun da devletin herhangi biriminin gösterdiği engellemeler anlatmakla bitmez" ifadelerini kullandı.

"Öfkeli değil ama üzgünümü" diyen İmamoğlu, sözlerine “Hakkımdaki soruşturmalarla verilen ya da verilmek istenen zarar, Ekrem İmamoğlu’na değil milletin iradesinedir. Öfkeli değil ama üzgünüm. Yaşananlara karşı gereken refleksi göstermezsek demokrasiye, özgürlüklere kalıcı zarar verebilir” diye devam etti.

'ARTIK ZIVANADAN ÇIKTILAR'

İBB Başkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Terör soruşturmasıymış, özel masalarmış... 7-8 sene öncesindeki dosyalardan dava üretmeye çalışıyorlar. Büyükçekmece’de, Çağlayan’da, Anadolu Adliyesi’nde... Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Artık halk diliyle zıvanadan çıktılar. Ne yapacaklarını tahmin bile edemiyorum.”

Bugünün iktidarı İstanbul’a müdahale etme cesareti gösterdi. Bu, ne kadar antidemokratik bir zihniyete sahip olduklarının kanıtıdır. Ellerinden gelse kendilerine mal ettiklerini düşündükleri makamları almak için her şeyi yaparlar. Dolayısıyla bu bir tehdittir.

'ÇILDIRANLARI GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR'

Son yargı kararıyla birlikte, siyaset yapmamızın engellenmesi girişimi var. Tabii ki Diyarbakır’daki, Mardin’deki kayyuma da karşıyım. Karşı olduğumu da ilk defa burada dile getirmiyorum.

Dokuz senedir kamu görevi yapıyorum bir şey bulamayıp saçlarını başlarını yolan, çıldıranları görmek beni mutlu ediyor. Bunları sadece İstanbul’da değil her yerde anlatacağım.

'YARGI İKTİDAR SİLAHINA DÖNÜŞTÜ'

Üzüntü duyuyorum ancak sonrasında o kadar güçlü, kararlı ve motive bir biçimde karşı koyuşu içimde hissediyorum ki tarif edemem. Türkiye’de ilk defa bir seçim iptal edilmedi ancak bu İstanbul, 16 milyonluk bir şehir. Dünya’daki birkaç kentten biri. Kentin kadim kültürüne baktığımızda da bir örneği yok.

Yargının iktidar silahına dönüştü. Belli tavırlar takınanlar oluyor biz de onlara en sert şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Bakalım, bilek güreşinin bitmesine az kaldı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN