İmamoğlu kendisine Kuran'la tepki gösteren kişiye seslendi: Dini siyasete alet edenleri Allah ıslah etsin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşması sırasında kendisine Kuran gösteren kişiye yanıt verdi. İmamoğlu, tepki gösteren kalabalığı sakinliğe davet ederek, “Belli ki aldatılmış bir ablamız. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin” dedi.

CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattı Çekmeköy-Samandıra 1. Etap açılışına katıldı.

"Biz buyrukla iş yapmadık" diyen Ekrem İmamoğlu, metro hattı projesinin iktidar tarafından durdurulduğunu hatırlattı. "Tam 10 metro inşaatı belirli sürelerde durduruldu" diyen İmamoğlu, iktidarın metrolar hakkında gerçeği söylemediğini söyledi.

Programda sahneye çıkarak ilk olarak söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Çok önemli bir iş başardık. Sanacaktepe’de sandıkları oylarla patlatacaksıznız öyle görünüyor. Bu hattın emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiyorum. 2017 yılında bu hattın sözleşmesini imzalayarak süreci başlatan bizden önceki İBB yönetimidir. Bu doğru ama bakın iyi dinleyin. Onlar da işi başlattılar, kendilerine teşekür ediyorum. Ama kendilerine, 16 milyon İstanbullu adına bir soru sormak istiyorum. 2017’nin başında sözleşmesi imzalanmış olan bu projeyi sadece 8-9 ay sonra niye durdurdunuz? 16 milyon insan bunu bilmek zorunda. Bir metro projesini başlatıyorsunuz, yüzde 4 seviyesi.

Yüzde 4 nedir biliyor musunuz, şantiye kurmaktır. O dönem rahmetli Kadir Topbaşı görevden aldılar. Öyle rahmetli Tobaş’a şirinlik yapanlar, ellerini sıkmadılar. Ben buradan rahmet diliyorum. Ellerini sıkmadıklarını biliyorum, bunlar öyle. Hani diyorlar ya hükümet kendilerinde belediye kendilerinde olursa hizmet gelir. Hükümet, ilçe belediyeleri, büyükşehir kendilerinde ama 10 metro projesini stop ettiniz. Hem de resmi yazıyla durdurdular. Tam 10 metro inşaatı durduruldu.

Bitirdiğimiz bütün projeleri ‘biz başlattık’ diyorlar. Gerçeğin tamamını söylemiyorlar. 'Doğru biz başlattık, ama kısa süre sonra hepsinin kapısına kilit vurduk' diyemiyorlar. Biz göreve gelene kadar metrolarda çalışma varmış gibi izlenim vermeye çalışıyorlar. Bu işin sahibi harcanan her kuruşun sahibi olarak siz ceza keseceksiniz ceza."

KURAN GERGİNLİĞİ

İmamoğlu, konuşması sırasında kendisine Kuran gösteren bir kişiye de seslendi. Kuran gösteren kadına tepki gösteren kalabalığı sakinliğe davet eden İmamoğlu, "Belli ki aldanmış bir ablamız. Elinde Kuran-ı Kerim ile iftira atmak günahların en büyüğü. Allah ona yardım etsin. Biz onları da kurtaracağız. Bu arkadaşlar bu ablalarımızı bile aldattılar. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN