İmamoğlu talimat verdi: İBB camileri depreme dayanıklı hale getiriyor

İmamoğlu talimat verdi: İBB camileri depreme dayanıklı hale getiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası depreme hazırlık çalışmaları kapsamına camileri de dahil etti. Depreme dayanıklı olması için Pendik Fevzi Çakmak Camii yeni baştan yapılacak.

İBB Yapı İşleri Müdürlüğü, Pendik Dolayoba Mahallesi Sevecen Sokak üzerinde bulunan, Fevzi Çakmak Camii’ni yeniden yapmak için düzenlediği ihale sonuçlandı. Depreme dayanıksız olduğu için bir süre önce yıkılan caminin yerine yapılacak olan cami ve müştemilatı işi 104 milyon 950 bin TL’ye ihale edildi.

foto1.jpg

AĞUSTOS 2025'E KADAR TAMAMLANACAK

3 geçerli teklifin verildiği ihaleyi Ultra Endüstri Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti. + Erg Yapı İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı üstlendi. Geçen hafta imzalanan ihale sözleşmesine göre cami inşaatı, 13 Ağustos 2025'e kadar tamamlanacak.

foto2.jpg

Fevzi Çakmak Cami, 2 bin 335 metrekare büyüklüğündeki 6868 ada 5 parsel üzerine inşa edilecek. Mülkiyeti İBB’ye ait cami arazisi üzerinde daha önce, 1974 yılında ibadete açılmış olan Cami var idi. Proje hakkında yetkililerin verdiği bilgi özetle şöyle:

“1974 yılında ibadete açılan Pendik İlçesinde 6868 ada 5 parselde bulunan Esenler Fevzi Çakmak Camii'nin, depreme dayanıksız, riskli ve yapı kullanım ömrünü tamamlamış olduğundan yenileme ihtiyacı doğmuştur. İBB Üstyapı Projeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen yeni camide, bölge halkının ihtiyacına göre yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde şu fonksiyonlar yer almaktadır;

Cami 894 metrekare, Lojman (2 adet bağımsız ikamet amaçlı konut) 110 x 2 = 220 metrekare, çok amaçlı salon 216 metrekare, Bay ve Bayan Şadırvan, Kütüphane 61 metrekare, Çay Ocağı 34 metrekare, açık otopark 14 araç kapasiteli.”

foto3.jpg

İBB YAPIYOR DERNEK YARDIM TOPLUYOR

Yenilenmek üzere yıkılan Fevzi Çakmak Camii’nin ayakta bırakılan kapısının üzerine asılı pankartta, cami inşaatı için yardım toplama duyurusu yer alıyor. Duyuruda yardımların, Esenler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Kuveyt Türk bankasında açılan hesaba yatırılması isteniyor. Derneğin cami inşaatına bir katkısının olup olmadığı sorusuna yetkililer, “Dernek sadece taleplerini iletti” dedi.

Edinilen bilgiye göre söz konusu cami arazisinin mülkiyeti 1979 yılında, 775 sayılı Gecekondu Kanununa istinaden Hazineden İBB mülkiyetine geçmiş.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN