İmamoğlu’ndan 13 dava tepkisi: “Hayatımı adliye koridorlarıyla cezaevi arasına sıkıştırmak istiyorlar”

İmamoğlu’ndan 13 dava tepkisi: “Hayatımı adliye koridorlarıyla cezaevi arasına sıkıştırmak istiyorlar”

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yapay zekâ ile seslendirilen bir video yayınlandı. Son iki yılda 12’si ceza, biri idari yargı olmak üzere 13 davanın muhatabı olduğunu belirten İmamoğlu, yargı süreçlerinin siyasi rekabetin önüne geçirildiğini savundu. İmamoğlu, “Hayatımı adliye koridorlarıyla cezaevi arasına sıkıştırmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan dava ve yürütülen soruşturmalara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yapay zekâ ile seslendirilen video paylaşan İmamoğlu, son iki yılda karşı karşıya kaldığı yargı süreçlerinin siyasi faaliyetleriyle bağlantılı olduğunu savunarak, 12’si ceza, biri idari yargı olmak üzere 13 ayrı davanın muhatabı olduğunu belirtti.

“BUGÜN TAM 13 AYRI DAVANIN MUHATABIYIM”

İmamoğlu, videoyu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Bugün tam 13 ayrı davanın muhatabıyım. Bunların 12'si ceza davası, biri idari yargı davasıdır.

Peki bunlar ne zaman yaşanıyor?

İktidarın karşısında 4 kez seçim kazanmışken, milletimizin teveccühüyle ana muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı olmuşken…”

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

İmamoğlu’nun videoda yer alan açıklaması şöyle:

“Sayın yargıç, katılmanın engellendiği bir duruşma sonrası buradayım ve buradan bu hususta kıymetli halkıma seslenerek ne yaşadığımı anlatmak istiyorum sizin de huzurunuzda.

Tabii son 2 yıldır yalnızca siyasi rakiplerimle değil; arda ardına açılan davalarla, soruşturmalarla ve biter bilmeyen yargı süreçleriyle karşı karşıyayım.

Türkiye'de, hatta dünyada siyasi iktidarın karşısında seçim kazanmış bir siyasetçinin böylesine yoğun ve sistematik bir yargı sürecinin muhatabı haline getirildiği başka bir örnek bulmak kolay değildir.

Bugün tam 13 ayrı davanın muhatabıyım. Bunların 12'si ceza davası, 1'i idari yargı davasıdır.

Peki bunlar ne zaman çıkarılıyor? İktidarın karşısında 4 kez seçim kazanmışken, milletimizin teveccühüyle ana muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olmuşken ve Türkiye önündeki ilk seçimde iktidarın değişip değişmeyeceğini tartışırken, muteber tüm araştırmalarda seçimi kazanan, kazanacağı, kimin kazanacağı belliyken... İşte tam da böyle bir dönemde, siyasetin doğal rekabet alanında yarışmak yerine, milletin iradesine başvurmak yerine, milli iradeyi yok sayarak, gasp ederek benim hayatım adliye koridorlarıyla cezaevi arasına sıkıştırılmak ve psikolojik işkenceyle geçirilmek isteniyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN