İmamoğlu'ndan Dubai'deki COP28'de 'İstanbul' vurgusu: İklim değişikliğine karşı en savunmasız kent

İmamoğlu'ndan Dubai'deki COP28'de 'İstanbul' vurgusu: İklim değişikliğine karşı en savunmasız kent

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Birleşmiş Milletler tarafından Dubai’de düzenlenen 2023 İklim Değişikliği Konferansı’nda konuştu. İmamoğlu, İstanbul’un Avrupa’daki şehirler arasında iklim değişikliğinin kıyısal etkilerine karşı en savunmasız kent olduğuna dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dubai’de düzenlenen 2023 COP28’e katıldı.

İmamoğlu, iki farklı panelde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Expo City’de düzenlenen COP28’in “Yeşil Şehirler: Sürdürülebilir Kentleşme için Finansın Artırılması” konulu paneline, İmamoğlu ile birlikte Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, Fas Guelmim Ouned Noun Bölgesi Başkanı Mbarka Bouaida, Küresel Altyapı Tesisi (GIF) Başkanı Astrid Manroth ve Meridiam CEO’su Thierry Deau katıldı.

yeni-proje-2-001.jpg

'İSTANBUL, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN KIYISAL ETKİLERİNE KARŞI EN SAVUNMASIZ ŞEHİR'

Doğayı korumanın topluluklar arasında iş birliğini gerektiren ortak bir çalışma olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “İstanbul, Avrupa’daki şehirler arasında iklim değişikliğinin kıyısal etkilerine karşı en savunmasız şehir olarak tespit edilmiştir. 2023 yılı boyunca, şiddetli kuraklıklara sebep olan tarihi yüksek sıcaklıklar gözlemlenmiştir ve eş zamanlı olarak sellerle mücadele etmiştir.

yeni-proje-3-004.jpg

İklim değişikliğine bağlı ekstrem hava koşulları, çoktan İstanbul’un kapısına gelmiştir. İstanbul, iklim değişikliği etkisini azaltmak için önlemler alsa da iklim adaletini sağlamak için daha geniş ölçekli kolektif bir çabanın gerekli olduğunu fark etmemiz gerekmektedir” dedi.

yeni-proje-4-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN