COP28 iklim zirvesi Dubai'de başladı

COP28 iklim zirvesi Dubai'de başladı

Tüm dünyayı tehdit eden iklim krizine karşı birçok zirve ve organizasyonla önlem alınmaya çalışılıyor. Bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nin ev sahipliğinde Dubai'de yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı başladı.

Bu yıl ilk kez büyük bir petrol ve gaz ihracatçısı ülkede düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nın (COP28) bugüne kadarki en büyük iklim zirvesi olacağı tahmin ediliyor. COP28 bugün katılımcıların konuşmalarıyla Dubai'de başladı. Konferans Expo City Dubai'de 30 Kasım-12 Aralık tarihlerinde yapılacak.

'DÜNYA BİR DÖNÜM NOKTASINDA'

COP28'in küresel ısınmayı uzun vadede 1,5 derece ile sınırlamaya destek olması umut ediliyor. BM'ye göre bu, iklim değişikliğinin en yıkıcı etkilerinden korunmak için kritik eşik. COP28 Başkanı Sultan el Caber, yaptığı açılış konuşmasında, "Dünya bir dönüm noktasında" dedi. Zirveden gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.

1kapak-006.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden liderin ve yetkilinin katılacağı zirvede hükümetler, karbondioksit yayan kömür, petrol ve doğalgaz kullanımının aşamalı olarak durdurulması gibi konuları masaya yatıracak.

Dünyanın en büyük iki kirletici ülkesinin liderleri, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in COP28'e katılımı öngörülmüyor.

LİDERLER COP28'DE OLACAK

Erdoğan'nın yanı sıra Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak zirveye katılımı beklenen liderler arasında yer alıyor. Ayrıca, Kral 3. Charles'ın da COP28'de bir konuşma yapması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN