İmamoğlu'ndan Erdoğan'a pahalı elektrik göndermesi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a pahalı elektrik göndermesi

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'deki elektrik ve doğal gaz faturalarının yüksek gelmesinin nedeninin küresel konjöktür olduğunu savunmasını eleştirdi. İmamoğlu, "Katlanılmaz elektrik ve doğal gaz artışlarını 'Dünyada da böyle' diyerek normalleştiriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar toplantısının ardından, “Son dönemde enerji fiyatları elbette tüm dünyada yükselmiştir hem de oldukça yükselmiştir. Ama bu sadece bize ait değil, bu sadece bize mahsus bir durum da değil. Küresel düzeyde doğalgaz fiyatları on kat, kömür fiyatları 5 kat, petrol fiyatları 3 kat artmıştır. Dünyanın her tarafında bizden her bakımdan çok daha yüksek oranlarla bu fiyat artışlarını günlük hayata yansımaktadır. Altını çizerek söylüyorum vatandaşımıza gelen elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir. Ama buna rağmen Türkiye hem fiyat hem de asgari ücrete oranı bakımından vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğal gaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir." açıklaması yaptı.

"ARTIŞLARI SORGULAMALIYIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın elektrik faturalarındaki yüksek rakamların sebebinin dünya piyasalarında artan enerji maliyetleri olduğuna ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, aşırı yüksek faturaların 'Dünya'da da böyle' denilerek normalleştirildiğine dikkat çekti.

Twitter hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi “TEĞET” geçerken böbürlendik. Katlanılmaz elektrik ve doğal gaz artışlarını “Dünyada da böyle” diyerek normalleştiriyoruz. TEĞET geçmeme sebeplerini hepimiz sorgulamalıyız." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN