İmamoğlu'ndan İnce ve Akşener açıklaması: Hiç üstüme alınmadım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüşmesi hakkında; "Görüş alışverişinde bulunduk. Olağanüstü bir şeymiş gibi algılanmasına üzüldüm" ifadelerini kullandı. Öte yandan İmamoğlu, “Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil” diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de yanıt verdi. Açıklamayı üstüne alınmadığını belirten İmamoğlu, "Sayın Akşener'le çok önemli metro hatlarını beraber açtık, inşallah daha da açarız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ile görüşmesine değinerek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ulaşım hizmetlerine yaptığı eleştirilere de yanıt verdi.

İmamoğlu, burada kendisine İnce ile görüşmesinin sorulması üzerine, "Görüş alışverişinde bulunduk. Olağanüstü bir şeymiş gibi algılanmasına üzüldüm. Ben İBB Başkanıyım. Parti kurumsalı ve kurumsal ahlakım gereği, bu tip görüşmeleri hep Genel Başkanımla istişare ederiz, eskiden de öyleydi. İnce ile görüşmemiz doğal, bundan sonraki görüşmeler de mümkün. Doğal bir görüşme" dedi.

İMAMOĞLU VE İNCE GÖRÜŞMESİ

İBB Başkanı, "Görüşmede adaylık konusu konuşuldu mu?" sorusuna ise "Hiç öyle bir konu geçmedi" yanıtı verdi.

'AKŞENER'İN DEDİĞİNİ ÜSTÜME ALINMADIM'

İmamoğlu'na, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in “Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil” sözü de soruldu.

İBB Başkanı bunun üzerine "İstanbul adı geçti mi? Ben üstüme alınmadım. Belki Akşener başka bir şeyi kastetmiştir. Genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Hiç üstüme alınmadım. Çünkü biz Sayın Akşener'le çok önemli metro hatlarını beraber açtık, inşallah daha da açarız. Gururlu bir 5 yıl yaşatttık. Hiç üstüme alınmadım. Akşener'in bizi kastettiğini düşünmüyorum" diye konuştu.

'GİK KARARINA SAYGI DUYARIZ'

İYİ Parti'nin 'işbirliğine ret' kararı da sorulan İmamoğlu, "GİK tabii ki önemli bir kurul karara hepimiz saygı duyarız. Ama toplumsal tabanı duymak bağlamında tekrar görüşmek de mümkündür" ifadelerini kullandı.

BÜLENT KERİMOĞLU YANITI

İmamoğlu, İBB Başkanlığı için aday adaylığını duyuran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile ilgili soruya ise "Daha gerçek sorulara cevap verelim" yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN