İmamoğlu'ndan kritik görüşme sonrası ilk açıklama: Uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşma

İmamoğlu'ndan kritik görüşme sonrası ilk açıklama: Uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşma

Seçim sonrası 'değişim' diyen İBB Başkanı İmamoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra ilk kez konuştu. İmamoğlu "Çarşamba günü yaptığımız buluşmada benim kendilerine birtakım hatırlatmalarım, önerilerim doğrultusundaki talebimden ötürü bir araya geldik. Düşüncelerimi değişim yönündeki parametreleri, neler olması noktasındaki aşamaları yine kendisiyle paylaştım. Şimdilik buluşmalarımızı sonuçlandırdık" dedi.

Mayıs seçimlerinin ardından CHP içerisinde ilk 'değişim' diyen isim olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası ilk kez konuştu. İmamoğlu, "Düşüncelerimi, değişim yönündeki parametreleri, neler olması yönündeki aşamaları yine kendisiyle paylaştım. Çok güzel, çok makul, çok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık kendisiyle" ifadelerine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu ayrıca, "Genel başkanımızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da benim de bireysel olarak kamuoyunu bilgilendireceğim taraflar olabilecektir. Bunu zaman gösterecek" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde CHP'deki 'değişim' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahlatlıbel'de yaptığı görüşmeyi anlatan İmamoğlu, "Çarşamba günü yaptığımız buluşmada benim kendilerine birtakım hatırlatmalarım, önerilerim doğrultusundaki talebimden ötürü bir araya geldik. Düşüncelerimi değişim yönündeki parametreleri, neler olması noktasındaki aşamaları yine kendisiyle paylaştım" dedi.

'PARTİ İÇİNDEKİ MESELELERİ PAYLAŞMAYI DOĞRU BULMAM'

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Çok makul, çok güzel, çok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık kendileriyle. Tabii ki bunun bir zaman dilimi vardır, benim bu sohbetten değişim ve dönüşüm adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar."

"Bir yandan sayın genel başkanımızın attığı adımları da takip ediyoruz" diyen İmamoğlu, "Ama değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Süreci oldukça kıymetlidir, ele alınması gereken ve kamuoyuna hissettirilmesi gereken tarafları oldukça fazladır. Şu anda yapılan hamleler toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Yeterli gelmeyen ama yeterli olması için yapılması gerekenlerle ilgili tüm fikirleri kendisine paylaştım. Kurumsal olarak yaklaşık 15 yıldır CHP'nin bir üyesi, bir ferdi olarak hiçbir zaman parti içindeki meseleleri ve süreçleri bu seviyenin daha ötesinde paylaşmadım, paylaşmayı da doğru bulmam" ifadelerini kullandı.

'GENEL BAŞKAN İLE BULUŞMALARIMIZI SONUÇLANDIRDIK'

İmamoğlu, şunları ifade etti:

"Bahsettiğimiz meselelerin içerisinde kamuoyunun bilmek zorunda olduğu, bilmesi gereken kısımları da var. O kısımlarıyla ilgili genel başkanımızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da benim de bireysel olarak kamuoyunu bilgilendireceğim taraflar olabilecektir. Bunu zaman gösterecek. Şimdilik sayın genel başkanımla çok saygın, özenli ve değerli buluşmalarımızı sonuçlandırdık."

'ORTAK MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM'

İBB Başkanı İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Bu aşamadan sonra umuyorum ülkemizin önünü açacak, muhalefetin yeniden güçlenmesini sağlayacak, CHP'yi daha güçlü bir şekilde sürecin tasarlayacağı, yerel seçimlere dönük daha güçlü sağlayacak, ittifakın mutabakatıyla daha farklı, daha yenilenmiş, ülkemizi 21. yüzyıla hazırlayan demokratik, adil, bu ülkedeki her katmanın kendisini bu memleketin sahibi hissettiği ortak mücadelemizi devam ettiririz diye düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN