İmamoğlu'ndan 'uzaktan eğitim' kararına tepki

İmamoğlu'ndan 'uzaktan eğitim' kararına tepki

Yaşanan deprem felaketinin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararının alınmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tepki gösterdi. İmamoğlu, devletin depremzedelerin barınma olanağını sağlayacak imkana sahip olduğunu söyleyerek "Öğrencilerin apar topar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli" ifadelerini kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binalar moloz yığınına döndü. Tarihe acı şekilde adını yazdıran olayda alınan kararlar da tartışmalara neden oldu.

Dün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan basın açıklamasında 2022-2023 eğitim öğretin yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verildiği bildirdi.

Alınan kararın ardından öğrenciler yurtlarından apar topar çıkartılırken eğitimciler ve muhalefet kanadından da tepkiler art arda geldi. İlk tepkiyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından göstermiş, "Sakın böyle bir hata yapmayın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı" şeklinde çağrı da bulunmuştu.

'BU YANLIŞTAN DÖNÜN'

Uzaktan eğitim kararına bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin apar topar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir. Devletimiz depremzedelerin barınma olanağını sağlayacak imkana sahiptir, ilk akla gelenin üniversitelerin kapatılması olması akla ziyandır, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN