DEM Parti İmralı Heyeti, IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede, Öcalan’ın mesajı ve sürece ilişkin değerlendirmeler ele alındı. Barzani, “PKK, Öcalan’ın çağrısını ciddiyetle ele almalı” dedi. Heyet, önceki gün KDP lideri Mesut Barzani ile de temaslarda bulunmuştu.
DEM Parti) İmralı Heyeti, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil’de bir araya geldi. Görüşmede, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin detayları paylaşılırken, Barzani’nin sürece ilişkin görüş ve önerileri de alındı.
DEM Parti heyetinde, İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Asrın Hukuk Bürosu avukatları Özgür Erol ve İbrahim Bilmez, DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç yer aldı.
BARZANİ’DEN ÖCALAN MESAJI: KANDİL CİDDİYETLE ELE ALMALI
Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, DEM Parti heyetiyle görüşeceğini duyurarak, Öcalan’ın mesajının barış içereceğini umut ettiğini söylemişti. Barzani, “Kandil ve PKK, Sayın Öcalan’ın çağrısını ciddiyetle karşılamalıdır” ifadelerini kullanmıştı.
HEYET, MESUT BARZANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ
DEM Parti İmralı Heyeti, Erbil’deki temasları kapsamında önceki gün Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ile de bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren görüşmenin ardından ortak bir açıklama yapılmazken, Barzani’nin ofisinden yayımlanan bildiride, sürecin sorunların çözümü için en doğru yol olduğu vurgulandı.
Mesut Barzani’nin, barış sürecine destek verdiği ve Türkiye’deki gelişmelerin ilerlemesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
DEM Parti heyetinin temaslarının ardından bir açıklama yapması bekleniyor.