İngiltere Türk üreticilerinden zeytinyağı alacak! İngiltere ilanı verdi, ihracat rekoru kıran ülkemize büyük talep var

İngiltere Türk üreticilerinden zeytinyağı alacak! İngiltere ilanı verdi, ihracat rekoru kıran ülkemize büyük talep var

Türkiye'de üretilen zeytinyağına İngiltere'den talip çıktı. Türk üreticilerden zeytinyağını alacağına dair ilan verdi. Zeytinyağı ihracat rekoru kırarken, talepler her geçen gün artıyor. İşte tüm detaylar...

Zeytinyağı ihracatında rekor kırıldı. Türkiye'de üretilen zeytinyağına İngiltere'den alıcı çıktı. 2023 yılının ekim ayından itibaren 422 ton zeytinyağı üretimi yapılırken, yeni ihracatlar için kapılar açıldı.

REKOR İHRACAT

Zeytincilik çerçevesinde önde gelen isimlerden olan Türkiye, tüm dünyaya satıyor. Türkiye, sektörün önde gelen ülkelerinden İspanya ve İtalya gibi ülkelerdeki rekoltenin iklim krizi, kuraklık, hastalık ve yangın gibi sebeplerden dolay düşmesiyle birlikte rekora imzasını attı. En çok ihracat yapılan dördüncü ülke olmayı başararak İngiltere'den zeytinyağı ihracatı için talep geldi.

5dc4039118c77319ec639f44.webp

E-İHRACAT PLATFORMUNA İLAN VERDİ

İngiliz firma Türkiye'nin en büyük e-ihracat platformu TurkishExporter'a ithalat ilanı verdi. Global ölçekte yapılacak ticarette Türkiye'den zeytin yağı ihracatının yapılacağı paylaşıldı. Platform sayesinde İngiliz iithalatçı iletişim kurmak vasıtasıyla doğrudan teklif sunabilecek. Bu platformu ilk kez kullanacak firmalar için mobil uygulamalarda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN