İnşaat demir fiyatları tavan yaptı! 1,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı: İşte güncel 1 ton demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları tavan yaptı! 1,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı: İşte güncel 1 ton demir fiyatları

İnşaat demiri fiyatlarında yaşanan ciddi artışların ardından, fiyatlar son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı! Yaşanan artışın nedenleri merak konusu oldu! İnşaat demir fiyatları neden artıyor? 1 ton inşaat demiri fiyatı ne kadar? İşte güncel 1 ton demir fiyatları...

İnşaat demirinin ton fiyatlarındaki ciddi artış sektörde merak konusu oldu. İnşaat demirlerindeki yukarı ivmeli hareketin çeşitli sebepleri var.

İNŞAAT DEMİR FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

1-ton-insaat-demiri-fiyati-ne-kadar-1.jpg

Yükseliş nedenlerinin başında dolar kurundaki yükselişler gelse de bu durumu açıklamak için sadece döviz kuru yeterli değil. Küresel etkiler de fiyatları etkileyen önemli faktörler arasında bulunuyor.

Özellikle demir fiyatları üzerinde belirleyici olan Çin, küresel piyasalarda önemli bir aktör konumunda. Çin'deki ekonomik belirsizlikler nedeniyle gayrimenkul piyasası darboğaza girdi, bu da inşaat demiri taleplerinde düşüşe neden oldu. Azalan talep, demir cevheri fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Küresel piyasalarda demir cevheri, son 1,5 yılın en yüksek fiyatına ulaştı. Türkiye'de ise iç piyasada yeterli arz olmaması ve fabrikaların daha çok ihracata yönelmesiyle birlikte fiyatlar yükseldi.

1 TON İNŞAAT DEMİRİ FİYATI NE KADAR?

Mevsimsel etkilerin de hissedildiği bu dönemde, inşaat demiri taleplerinde genel bir düşüş yaşandı. Bu gelişmeler neticesinde inşaat demiri fiyatları, konut fiyatlarına kadar yükselişe geçti.

2024 yılına yaklaşırken, inşaat demiri ton fiyatları da güncellendi. Kalın inşaat demiri ton başına Ankara'da 21.300 TL, İstanbul'da 21.200 TL ve İzmir'de 20.700 TL olarak belirlendi. İnce inşaat demiri tonu ise Ankara'da 22.300 TL, İstanbul'da 22.200 TL ve İzmir'de 21.700 TL seviyelerinden satılmakta. Bu fiyatlar, nakliye maliyetlerini içermemektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN