İnşaatın bekçisi yaşananları anlattı: Bir çiçek alayım partiden özür dileyeyim

İnşaatın bekçisi yaşananları anlattı: Bir çiçek alayım partiden özür dileyeyim

İYİ Parti binasına kurşunların isabet etmesine ilişkin tartışmalar siyaset gündeminden düşmezken olayda silahı ateşleyen 'bekçi' yaşananları anlattı. İnşaatın bekçisi olayın 'hırsız kovalama' olduğunun altını çizip İYİ Parti ile bir husumeti olmadığını, hırsızların o bölgeden kaçtığını, korkutmak için ateş ettiğini söyledi. Bekçi, yaşananlardan dolayı utandığını ve mağdur olduğunu belirtip "Bir çiçek alayım partiden özür dileyeyim. Mağdurum, müşkül durumdayım" şeklinde konuştu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına geçtiğimiz haftalarda kurşunların isabet etmesi gündemden düşmemeye devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olaya ilişkin yaptığı açıklamada olayın saldırı değil parti binasının karşısındaki inşaatta yaşanan hırsızlık girişiminin engellemesi sonucu bekçinin ateş açmasıyla meydana geldiğini söylemişti. İYİ Parti kanadından yapılan açıklamada ise, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tansiyonu yükseltecek açıklamalarının ardından gerçekleşen bir saldırı olduğu belirtilmişti.

Erdoğan, partinin açıklamasına karşılık İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisinden özür dilemesini istemişti. Akşener bunun 'Hollywood prodüksiyonu' olduğunu söyleyerek dün meclis kürsüsüne 'kurşunlarla' çıkmıştı. Tartışma Akşener'in "Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize kurşun mu 'dur' diyecek?" ifadelerini kullanmasıyla alevlenmişti.

Yaşananların ardından gözaltına alınan ve daha serbest bırakılan inşaatın bekçisi olaya ilişkin konuştu. Olaydan utandığını ve mağdur olduğunu söyleyen bekçi, yanlışlıkla yapılan bir şey olduğunun altını çizdi.

'HAVAYA KORKSUNLAR DİYE ATEŞ AÇTIM'

CNN Türk'e konuşan bekçi şu ifadeleri kaydetti:

Ben normalde rutin olarak 18.30'da iş yerime geldim. Dışarıya çıktım. Şantiyeye geldim ve gündüz de bir hırsızlık olmuştu. Çalınan parçaları aşağı atmışlardı. Telin arkasından alıp götürmek için. Olay gecesinde mesai saatim dolmak üzereydi. 18.45 gibi eve geçtim iftar yapmak için. İftardan sonra arkadaşlar aradı takır tukur ses geliyor diye. Ben de her ihtimale karşı ruhsatlı silahımı aldım. Çünkü burada uyuşturucu kullananlar oluyor. Baktım şantiyeye geldim bir sıkıntı yoktu. Bir baktım tekrar yukardan tak tuk ses geldi. Parça almışlar yine.

Havaya ateş açtım 3 ya da 4 el korksunlar diye. Yanlarına da fazla yaklaşamıyorum. Uyuşturucu kullanıyorlar. Sonra oradan ateş edince beni kaale dahi almadılar. Burada 2-3 el yine ateş ettim. Sonra molozların üzerine düştüm zaten. Kafamı yere çarptım. Sonra ateş ettim.

'UTANIYORUM, MAĞDURUM'

İYİ Parti'nin tam önünden aşağı iniyorlardı. Teli de yırtmışlar oradan kaçıp gidiyorlar. Bertaraf etmek için ettim. Gece yarısı zifirikaranlıktı zaten düştüm. Hem sağdaki hem soldaki korksun diye. Farklı yönlere kaçtılar. Kaçan hırsızların üzerine ateş etmedim. Ben 2 senedir burada çalışıyorum İYİ Parti ile bir husumetim yok. Benim böyle bir niyetim olsa neden ruhsatlı silahla böyle yapayım. Ertesi gün gelen polislere her şeye anlattım.

'HIRSIZLARIN YÜZÜNÜ GÖRMEDİM'

Hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok. Bir sürü eş dost arkadaşım var Mersinli kirvelerim var İYİ Partili. Utanıyorum, mağdurum, kimsenin yüzüne bakamıyorum. Neredeyse bu memleketi bırakacağım. Ben bir şey yapmadım. Benim hayatta hiçbir siyasi ile bağlantım yok. Ben sabah işime gelirim akşam evime giderim. Özür dilerim. Bir çiçek alayım partiden özür dileyeyim. Mağdurum, müşkül durumdayım. Bu kasti bir şey değil. Yanlışlıkla yapılan bir şey. İYİ Parti tarafına mermi gider gitmez aklımın ucundan geçmezdi. Kabul ederlerse bir çiçek alıp gidip özür dilemek isterim. Ailem çok üzülüyor.

Karanlık olduğu için hırsızların yüzünü görmedim ve bere takıyorlar. Geceleri burası zifiri karanlık oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN