İŞKUR o kişilere para verecek! 15 yaşını dolduranlar hemen alabilir, günlük 438,55 TL, En önemli şart işsiz olmak

İŞKUR o kişilere para verecek! 15 yaşını dolduranlar hemen alabilir, günlük 438,55 TL, En önemli şart işsiz olmak

İŞKUR, o kişilere resmen para dağıtacak! 15 yaşını dolduran herkes hemen alabilecek! Günlük 438,55 TL verilecek! En önemli şart ise işsiz olmak! İşte İŞKUR'un destek programının ayrıntıları...

İŞKUR, işsiz bireyler için düzenleyeceği mesleki edindirme kurslarını duyurdu. Bu kurslar, katılımcılara mesleki deneyim kazandırırken aynı zamanda sertifika alma imkanı sunarak mesleki yeterliliklerini artıracak.

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI KATILIM ŞARTI

isbasi-egitim-programi-nedir.jpg

Takvim'in haberine göre, İŞKUR'un mesleki eğitim programlarına katılabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Bunlar arasında, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olma, 15 yaşını doldurma, işverenle aile bağının olmaması, emekli olmama, ilgili işverenin sigortalı çalışmasının olmaması, daha önce aynı kurumun aynı kursunu tamamlamamış olma gibi kriterler yer alıyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI ÜCRETLERİ NE KADAR?

isbasi-egitim-programi-nedir-1.webp

İŞKUR'un işbaşı eğitim programlarına katılan bireylere çeşitli miktarlarda cep harçlığı ödenmektedir. Günlük 438,55 TL cep harçlığı, iş arayan statüsündeki katılımcılara, tam zamanlı öğrencilere ve geleceğin mesleklerinde düzenlenen programlara katılanlara sağlanıyor. Kısmi zamanlı öğrencilere günlük 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara ise günlük 219,28 TL cep harçlığı ödeniyor. Ayrıca, program süresince genel sağlık sigortası ve iş kazası/meslek hastalığı sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN