İslam Memiş tarih vererek açıkladı: Daha önce uyardım diyerek yeniden seslendi! Bunu yapan batar...

İslam Memiş tarih vererek açıkladı: Daha önce uyardım diyerek yeniden seslendi! Bunu yapan batar...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarih vererek uyardı! Daha önce uyardım diyerek uyarısını yineledi! Bunu yapan batar... İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar...

Bugün gram altın, yaklaşık yüzde 1'lik bir düşüşle güne başladı. Bu durum, yatırımcıları endişelendirebilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Kasım ayının önemine dikkat çekiyor. Memiş, "Kasım ayı kazanma değil, batma ayı" uyarısında bulunarak yatırımcılara bazı önemli noktalara vurguladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN UYARI: CUMA GÜNÜNE DİKKAT

altin15.webp

Kasım ayında kazanmanın ihtimali olmadığına değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. O güne dikkat edin diyerek, "Cuma gününe çok dikkat edin. Sizi daha önce uyardım; Kasım ayında kenara çekilin ve izleyin, çünkü Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı" ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN 11 AYDA 758 LİRA KAZANDIRDI

16430886-1200x675.webp

Altın yatırımcılarına kazandırdığı getirinin hesaplamasını yapan Memiş, "2023’e 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın, geçen hafta 1.873 lirayı gördü. Beklentim 1.880 idi, (yıl sonuna kadar yukarısı da var) Altın 11 ayda gramında 758 lira kazandırdı" diye konuştu.

Örnek vererek, 2023 yılının başında 1 milyon lira ile gram altın alan bir kişinin ayda 61,636 lira kazandığını ifade etti. Bu kişi, 11 ayın sonunda 1 milyon lirasına 678 bin lira eklemiş oluyor. Bu kazancın, altın fiyatlarının doğal bir yükselişle gerçekleştiğine dikkat çekti.

2023 YILINDA 800 TON ALTIN ALIMI YAPILDI

altin6.webp

Geçmişte “Merkez Bankaları altın stokluyor, siz de alın, alım için baskılanıyor, bugünleri çok ararsınız, ne kadar aldıkları açıkladığında yazarım” ifadelerini tekrardan hatırlatan Memiş, "Merkez bankaları bu yıl 800 ton altın alımı yapmış.2022’den yüzde 14 daha fazla. Onlar gerçek paranın altın olduğunun farkında. Farkında olmayanlar, sistemin kölesi. Kaşıkla verip, kepçeyle geri aldıkları sistemi severler. Sistemin köleleri heyecan, adrenalin ve kumarı sever. Onlar hiç bir zaman uyanmayı istemez." şeklinde konuştu.

SON 10 YILIN EN YÜKSEK ALTIN TALEBİ

ceyrek-altin22.webp​​​​​​​

Türkiye'de, 2023 yılının üçüncü çeyreği, Dünya Altın Konseyi verilerine göre, tüketicilerin altın talebi açısından dikkat çekici bir döneme işaret ediyor. Bu dönemde Türkiye'deki altın talebi 41.4 ton olarak kaydedildi. Yılın ilk üç çeyreğinde ise toplam altın talebi 159.3 tonla zirveye ulaşarak, 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN