İslam Memiş gram altında yıl sonu için beklediği rakamı duyurdu...

İslam Memiş gram altında yıl sonu için beklediği rakamı duyurdu...

Yatırımcıların 'güvenli liman' olarak gördükleri altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. İsrail-Hamas arasındaki gerilim artarken, altın fiyatlarında da bir hareketlenme gözlemleniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu durumun nedenlerini ve beklentilerini değerlendirdi.

Uzman isim İslam Memiş, altının yükseliş eğiliminde olduğunu vurgulayarak, ons altında 1.980 doların hedef seviye olarak takip edilebileceğini belirtti. Gram altında ise 1.750-1.800 aralığını takip ettiklerini söyledi.

2-002.jpg

YIL SONU BEKLENTİSİ VE SAVAŞIN ETKİLERİ

Savaşın devam etmesi ve farklı ülkelerin de savaşa dahil olma ihtimali ile yıl sonu beklentisinin 1800 liranın üzerinde olabileceğini ifade eden Memiş, aynı zamanda ons altında 2000 doların üzerinde ataklar gerçekleşebileceği öngörüsünde bulundu.

Savaş ortamının yarattığı dalgalanma ve değişken fiyatlamadan dolayı Memiş, borsa yatırımcılarını da uyardı. Bu dönemde yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiği mesajını verdi.

3.jpg

AVRUPA'DAN BEKLENEN ENFLASYON VERİSİ

Memiş, yaklaşan çarşamba günü Avrupa'dan açıklanacak olan enflasyon verisi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bu veri ile birlikte euro'nun daha avantajlı, doların ise daha sakin bir seyir izleyebileceğini belirtti.

Altın ve dövizde küresel ekonomiye yönelik belirsizliklerin yukarı yönlü harekete neden olabileceğini belirten Memiş, bu belirsizliklere dikkat çekti.

YATIRIMCILARA TAVSİYE: SEPET YAPMA ÖNERİSİ VE KRİPTO PARALAR

Memiş, yatırımcılara sepet yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca jeopolitik risklere karşı yatırımcıların kripto paralara rağbet gösterdiğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN