İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede! Japon deprem uzmanı uyardı: En az 6.5 şiddetinde

İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede! Japon deprem uzmanı uyardı: En az 6.5 şiddetinde

Japon deprem uzmanından deprem uyarısı geldi. En az 6.5 şiddetinde olabilecek illeri uyardı. Marmara Bölgesi'ni işaret ederek, Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Kütahya'yı tehlikeli buldu. İşte tüm detaylar...

İstanbul için büyük deprem beklerken Marmara'da uyarılar birbiri ardında geldi. Japon deprem uzmanı il il saydı. Özellikle o iki ilçeye dikkat çekerek, tedbirlerin alınması gerektiğini paylaştı. İşte o iller...

JAPON UZMANDAN DEPREM UYARISI

Deprem ülkesi olan Türkiye'de, uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'ni işaret etti. Geçmiş depremleri hatırlatan uzman isim, 1999 yılındaki Yalova depreminin krize sebep olduğunu söyledi. Son olarak 6 Şubat 2024 tarihindeki Kahramanmaraş depremini örnek verdi. Marmara'da iki il ve İstanbul'daki tehlikeli ilçelerden bahsetti.

1535327-1.jpg

İSTANBUL'DA RİSKLİ OLAN İLÇELER

İstanbul'u gündeminden çıkarmayan Moriwaki, diğer deprem uzmanlarıyla aynı görüşte olduğunu belirtti. Özellikle sahil alanlarının riskli olduğunu söyleyerek ilçe ilçe uyardı. Moriwaki'nin uyardığı ilçeler arasında; Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal ilçeleri yer alıyor.

1999 yılında yaşanan depremde en çok hasar alan ilçelerden birisi de avcılar olduğunu söyleyerek, dikkatli olunması gerektiğini paylaştı. Deprem sonrasında avcılarad konutlar kiraya verilmezken, artan nüfus karşısında yeniden kiraların verilmeye başlandığını belirtti.

193337050-eisl2ycx0ai1ab3.jpg

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, iki il için de uyarı yaptı. Marmara Bölgesi'nde yer alan Bursa'nın İnegöl ilçesiyle Balıkesir'in Bandırma ilçesinde deprem beklentisini duyurdu. Marmara Bölgesi'nde beklenen depreme dair açıklamalarda bulunan Moriwaki, şiddetinin 6.5 - 7,0 seviyesinde olacağını işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN