İstanbul felaketini "Uyarı!" diye paylaştı! Kapıyı, pencereyi kapatın: Pazar gecesi taş üstünde taş bırakmayacak

İstanbul felaketini "Uyarı!" diye paylaştı! Kapıyı, pencereyi kapatın: Pazar gecesi taş üstünde taş bırakmayacak

İstanbul'da beklenen felakete dair uzman isimlerden bu sabah itibariyle paylaşım geldi. Felaketlerin şehri olarak bilinen İstanbul'da, felaket üzerine felaket yaşanıyor. Beklenen büyük İstanbul depremi de bunlar arasında yer alıyor. Peki bu kez hangi felaket geliyor? İşte tüm detaylar...

İstanbul için felaket uyarısı bu sabah itibariyle geldi. Pazar günü işaret edilerek, İstanbul halkına uyarılar yapılıyor. Belirtilen tarihte kapıları, pencereleri ve bacaları kapatın. İstanbul'un üzerinden kamyon gibi geçecek.

YENİ BİR FELAKET GELİYOR

İstanbul'da felaketler bitmek bilmiyor. 2023 yılı bu vesileyle felaket yılı olarak da adlandırılabilir. Uzman isimler tarafından paylaşılan uyarıların sonucunda pazar gecesi işaret edildi. Yılın ikinci yarısından itibaren fazlasıyla badire atlatan İstanbul, yıpranmaya devam ediyor.

El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle, yaz aylarında aşırı sıcak ve kurak geçen İstanbul barajları alarm veriyor. Su seviyeleri barajlarda yüzde 4'ün altına kadar düşerken, yağış beklentisi merakla araştırılıyor. İstanbul'da sıcak günlerin aksine yağış olduğu günlerde de sel felaketine dönüşüyor. Hava olaylarının esir aldığı İstanbul'da felaketin olmadığı bir gün geçmiyor.

2-008.jpg

İSTANBUL'U BEKLEYEN TEHLİKE

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'u işaret ederek bir felaket uyarısında daha bulundu. Pazar gecesi itibariyle İstanbul'da etkisini gösterecek felaket, tüm bölge halkını etkileyecek.

Hava koşullarının sert olduğu İstanbul için, felaket uyarısı yapan Kerem Ökten, tehlikeli fırtınayı işaret ederek, "Pazar gecesi bir fırtına hattı İstanbul'a gelecek. Bu fırtınanın tehlikeli yönü hücre şeklinde hareket etmesi. Bu tarz fırtınalar tehlikelidir. Beraberinde İstanbul'a yağış da getirecek..." paylaşımında bulundu.

Paylaşılan uyarıların ardından vatandaşlara kapıyı - pencereyi kapatın uyarısı geldi. İstanbul'da beklenen felaket sırasında dışarı çıkmanın tehlikeli olabileceği de söyleniyor.

KEREM ÖKTEN PAYLAŞTI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN