İstanbul Kart'ı olmayanlara UKOME'den iyi haber! Toplu taşımada indirimli tarife 5 gün sonra başlıyor

İstanbul Kart'ı olmayanlara UKOME'den iyi haber! Toplu taşımada indirimli tarife 5 gün sonra başlıyor

Artan benzin fiyatları sonrası birçok kentte ulaşıma peş peşe am yapılmış ve fiyatlar almış başını gitmişti. Özellikle İstanbul'da ulaşıma yapılan zamlar vatandaşların elini kolunu bağlarken Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) güzel haber geldi. Kişiselleştirilmiş akbilleri olmayan kişiler indirimli hatlardan yararlanamıyor ve geri ödeme alamıyordu. Bu sistem artık değişti. Yüzde 33.33 indirim yapıldı. İndirimler 5 gün sonra başlıyor! İşte detaylar haberimizde...

İstanbul ulaşım fiyatlarına gelen zamlar sonrası vatandaşlar indirimleri yakından takip etmeye başladı. Özellikle kişiselleştirilmiş kartı olmayanlar bazı indirimlerden yararlanamazken Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından güzel haber duyuruldu. Ulaşımda kullanılan kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde alınan meblağda yüzde 33.33 indirim yapılma kararı alındı. Büyük indirim için son 5 gün, artık daha ucuza yolculuk edebileceksiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ortak yapılan toplantıdan güzel haberler gelmeye başladı.

İSTANBUL KARTI OLMAYANLAR DİKKAT! TOPLU TAŞIMAYA İNDİRİM GELDİ

UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Kritik topalntıda kentteki toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde alınan yüksek meblağ oranları görüşüldü. Yapılan görüşme sonrası İstanbul Kart haricinde, söz konusu kartlardan otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında 15 lira yerine 30 lira, metrobüste ise 22.25 lira yerine 60 lira ödenen ücrette indirime gidilmesine karar verildi.

ghhhg-13.jpg

5 GÜN SONRA BAŞLIYOR... İNDİRİMLİ BASA BİLİRSİNİZ

Alınan karara göre ödemelerde yüzde 33,33 indirime gidilerek, kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında alınan ücretin 30 liradan 20 liraya, metrobüste ise 60 liradan 40 liraya düşürülmesine karar verildi. Tarife değişikliği 1 Kasım itibarıyla geçerli olacak.

TAKSİCİ SORUNUNA YENİ ÇÖZÜM

Toplantıda, gündem maddeleri arasındaki "taksi taşımacılığı talepleri" de görüşüldü. Bu kapsamda, kentteki taksi sorununun çözülmesi için minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüşüm hakkı kazanan ve dönüşümünü yapan hak sahiplerinin, "Plakalarını ilk 3 yıl içerisinde satamazlar" şartı iptal edildi. 8+1 taksiye dönüşmeyen hak sahiplerine ise yılbaşına kadar süre verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN