İstanbul'a 2004 karı geliyor! Doğu Anadolu'ya yağandan bile fazla yağacak... Vortex o tarihte vuracak

İstanbul'a 2004 karı geliyor! Doğu Anadolu'ya yağandan bile fazla yağacak... Vortex o tarihte vuracak

Son dakika haberi... Şubat ayı ile birlikte soğuk hava dalgası etkisini artırırken milyonlarca kişinin beklediği kar yağışları birçok kentte etkisini göstermeye başladı. Beklenen kar bir türlü İstanbul'a ulaşmazken 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak' sorusu merak konusu oldu. Dün gece saatlerinde etkisini gösteren fırtınanın ardından ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den kırmızı kodlu uyarı geldi. İstanbul'a 2004 karı geliyor. Vortex o tarihte vuracak, sakın dışarı çıkmayın!

Türkiye hafta başından bu yana yağışlı ve soğuk havanın etkisi altında. Yıl başından bu yana ilk defa bu kadar etkili olan soğuk hava dalgası yağışları kendisiyle birlikte getirmiş durumda. Birçok kentte kar yağışı görülürken İstanbul'a henüz beklenen kar yağışı gelmiş değiş. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya devam ediyor. Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kırmızı kodlu yeni bir uyarıda bulundu. İstanbul'a 2004 karı geliyor. Göz gözü görmeyecek. Vortex o tarihte tüm İstanbul'a vuracak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

dfdffd-15.jpg

Marmara'nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Hatay çevreleri ile Adana ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞLARI SÜRÜYOR

Ankara'da yağan kar aralıklarla sürecek, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri 4-5 gün daha aralıklarla kar yağışı alacak görünüyor. Karadeniz yaylaları ve köy yolları bölgenin batıdan doğuya her uzantısında kar altında beyazlayacak, bu yollarda ulaşım durabilir acil durumlar hariç aslında dağ ve köy yollarına çıkmamakta fayda var.

dffdfd-78.jpg

Gelecek hafta pazartesi Anadolu'da pek çok merkezde okullar tatil edilebilir, okulların mevcut kapalı hali sürebilir. Ankara'dan doğu ve güneydoğu istikametinde her merkez yarım metre ve üzerinde kar biriktirmiş olacak (yükseklerde ise metre metre).

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAFTA SONUNA DİKKAT! İSTANBUL'A 2004 KARI GELİYOR

Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kırmızı kodlu yeni bir uyarı yayınladı. Hafta sonuna işaret eden Kerem Ökten, 'İstanbul'a 2004 karı geliyor' diyerek vatandaşları uyardı. Hafta sonunda fırtınaların görüleceğini belirten Kerem Ökten, şu uyarılarda bulundu:

"Pazar akşamı İstanbul son yılların en ilginç hava olaylarından birini yaşayacak. Rüzgarın anlık hamleleri 2004'ü anımsatıyor. Mor renkler kar. Vortex'in konumu belirleyici olacak. Renk skalası olarak Doğu Anadolu'da yağan 6 saatlik kardan bile fazla yağış barındırıyor."

h1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

3 ŞUBAT 2023 CUMA GÜNÜ

b1.png

4 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b2.png

5 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

b3.png

6 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

b4.png

7 ŞUBAT 2023 SALI GÜNÜ

b5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN