İstanbul’a pazar günü kar geliyor: Sıcaklığın -1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor

İstanbul’a pazar günü kar geliyor: Sıcaklığın -1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor

Yurt genelinde kısa bir molanın ardından yeni bir soğuk hava dalgası etkisini gösteriyor. İstanbul Valiliği, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ardı ardına uyarılarda bulunurken; pazar günü hissedilen sıcaklığın -1 dereceye kadar düşmesi ve kar yağışının kenti etkisi altına alması bekleniyor.

Türkiye, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir dondurucu hava dalgasının pençesine girdi. Hafta içi etkili olan güneşli havanın ardından sıcaklıkların aniden düşmesiyle birlikte, İstanbul başta olmak üzere 13 kent için "sarı kodlu" alarm verildi.

SICAKLIKLAR ÇAKILIYOR: HİSSEDİLEN DERECE EKSİYE DÜŞECEK

Meteoroloji verilerine göre, İstanbul’da hava sıcaklıkları pazar günü itibarıyla 4 ila 6 derece birden azalacak. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, dondurucu poyraz rüzgarları nedeniyle pazar günü hissedilen sıcaklığın -1 derece olacağını belirterek vatandaşları soğuğa karşı uyardı.

YÜKSEK KESİMLERDE "ÖRTÜ" BEKLENİYOR

İstanbul Valiliği ve AKOM’dan yapılan ortak değerlendirmelere göre; yağışlar cumartesi günü yağmur şeklinde başlarken, pazar sabahından itibaren karla karışık yağmura evrilecek.

Pazar akşamından itibaren sıcaklığın 2 derecenin altına inmesiyle yağışların yerel kuvvetli kar sağanağına dönüşmesi bekleniyor.

Özellikle Sarıyer, Başakşehir ve Beykoz gibi kuzey ve yüksek rakımlı ilçelerde kısa süreli kar örtüsünün oluşabileceği tahmin ediliyor.

Kuzeyli yönlerden esen rüzgarın hızının 60 km/saat hıza ulaşması bekleniyor.

13 KENT İÇİN "SARI KOD" VE ÇIĞ TEHLİKESİ

MGM; Artvin, Giresun, Sivas, Kayseri ve Aksaray’ın da aralarında bulunduğu 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İç kesimlerde şiddetli buzlanma ve don olayları beklenirken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi konusunda en üst düzey uyarı yapıldı. Bazı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimetreye kadar ulaşabileceği öngörülüyor.

KURUMLARDAN ORTAK ÖNLEM ÇAĞRISI

AKOM, buzlanma ve don riskine karşı İBB birimlerinin teyakkuzda olduğunu bildirirken, sürücülerin ve yayaların ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olması istendi. "İstanbul’un tamamı kara gömülmeyecek" diyen uzmanlar, buna rağmen ani bastıracak kar sağanaklarının trafiği olumsuz etkileyebileceğine işaret etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN