İstanbul'a yağış uyarısı verilmişti! Uzman isim korkutan verileri paylaştı: Yağışlar İstanbul'a gelemiyor! Böyle giderse felaket

İstanbul'a yağış uyarısı verilmişti! Uzman isim korkutan verileri paylaştı: Yağışlar İstanbul'a gelemiyor! Böyle giderse felaket

İstanbul'a 2 Kasım için yağış uyarısı verilmişti! AFAD tarafından yapılan uyarıda İstanbul dahil bir çok ile sağanak yağış etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise, korkutan verileri paylaştı! Yağışlar bir türlü İstanbul'a gelemiyor! Böyle giderse kuraklık ciddi bir hal alacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Kasım Perşembe günü (bugün) için Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa için yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verdi.

İSTANBUL'A BEKLENEN YAĞIŞ BİR TÜRLÜ GELMİYOR

opera-anlik-goruntu-2023-11-02-131435-twitter-com-001.png​​​​​​​

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, X hesabından yaptığı paylaşımda meteoroloji verilerini paylaşarak kuraklık tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi. Paylaşılan meteoroloji verilerinde yağışların İstanbul üzerinde eridiğini söyledi.

YAĞIŞ İSTANBUL'U GEÇİNCE KUVVETLENİYOR

istanbulda-barajlarda-kuraklik-su-seviyesi-yuzde-3238-seviyelerine-ge-1b803809.jpg

Ökten, yağışların İstanbul'u geçtikten sonra kuvvetlendiğini ifade ederek, "İstanbul'u geçip kuzeye gidince güçleniyor. Bu şehre yağış düşmesi baya zorlaştı. İlerleyen saatlerde yağış ihtimali devam ediyor..."

İSTANBUL KURAKLIK RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

kuvvetli-gok-gurultulu-saganak-yagis-uyarisi-h18908-88f0b-1687182143.webp​​​​​​​

Yağışın bir türlü İstanbul'a düşmemesi, barajlardaki kuraklık riskini daha ciddi bir boyuta taşıyor. Eğer böyle devam ederse, İstanbullular suya hasret kalabilir. Geçtiğimiz günlerde İSKİ, Büyükçekmece Gölü'nün doluluk oranının yüzde 3,76 düşmesiyle birlikte su alımına ara verildiğini açıklamıştı.

BODRUM'DA 1 AYDIR EVLERE SU VERİLEMİYOR

thumbs-b-c-7a4b3aea9de69c9008e0a45f0661bb53.jpg​​​​​​​

1 ay önce Muğla'nın tatil cenneti Bodrum'u etkileyen kuraklık sonucu, iki barajı kurumuştu. Bodruma su sağlayan iki barajın kurumasının ardından su kesintileri başladı. Tankerlerle su dağıtılmasına rağmen yetersiz kalıyor. Kuraklık sebebiyle vatandaşlara 1 aydır evlere su verilemiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN