İstanbul'da bu ilçelerde zemin adeta su gibi! AFAD ilk kez paylaştı... Tası tarağı toplayıp orada kaçın

İstanbul'da bu ilçelerde zemin adeta su gibi! AFAD ilk kez paylaştı... Tası tarağı toplayıp orada kaçın

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan deprem sonrası gözler Büyük İstanbul depremine çevrildi. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? İstanbul depreminde hangi ilçeler riskli?' sorularını araştırırken uzmanlardan korkutan uyarı geldi. İstanbul'da bu ilçelerde zemin adeta su gibi! AFAD ilk kez paylaştı. Bu ilçelerde taş üstüne taş kalmayacak. İşte depremde en riskli ilçeler...

Büyük İstanbul depremi ile ilgili flaş gelişme! Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan korkunç felaket sonrası gözler Büyük İstanbul Depremi'ne çevrildi. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Hangi ilçeler riskli?' sorularını araştırırken AFAD'dan korkutan uyarı geldi. İstanbul'da bu ilçelerde zemin adeta su gibi! AFAD ilk kez paylaştı. Olası bir depremde taş üstünde taş kalmayacak!

hjhj-6.jpg

AFAD O İLÇELERDE YAŞAYANLARI UYARDI: DEPREMDE TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMAYACAK

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AFAD, İstanbul'da beklenen deprem için en riskli 15 ilçeyi açıkladı. Açıklanan listede Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Esenler, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Tuzla, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Üsküdar ve Fatih bulunurken uzmanlar şu uyarıda bulundu:

"Orada yasayan vatandaşlarımızın bu konuda mutlaka bilinçli olması ve depremin olacağı zamanı beklemeden, şimdiden çözüm üretmesi gerekiyor"

kjkkj-7.jpg

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

17 Ağustos depreminin üzerinden 24 yıl geçti ancak yaşanan acılar yüreklerden silinmedi. Marmara bölgesinin halen 1999 yılındaki depremin yorgunluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga tonluk gücü toplamadan deprem yapamaz" dedi. Ercan, olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesinin beklenmediğini belirtti. Buna göre olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesi öngörülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN