İstanbul’da ticari taksi araç listesi güncellendi

İstanbul’da ticari taksi araç listesi güncellendi

İstanbul'da ticari taksilerde kullanılabilecek araç modelleri yeniden belirlendi. UKOME kararıyla C segmenti araçlarda yüzde 50 yerlilik şartı kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte Fiat Egea, Toyota Corolla, Renault Megane, Citroen C4X, Ford Focus ve Skoda Octavia gibi 8 farklı model taksi olarak kullanılabilecek. Araçların yaş sınırları da yerlilik oranına göre farklılık gösterecek.

İstanbul’daki ticari taksilerde kullanılabilecek araç modelleri güncellendi.

NTV'de yer alan habere göre; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan UKOME toplantısı sonrasında alınan karar gereği ticari araç değişikliğinde C segmenti olmak kaydı ile yüzde 50’den fazla yerlilik şartı kaldırıldı.

C segmenti yüzde 50’den fazla yerlilik şartı olmayan araçlarda ilk alım 0 (sıfır) her yıl tahkuk şartı ile kullanım 6 (altı) yaş olarak belirlendi. Yüzde 50’den fazla yerlilik oranına sahip araçlarda ilk alım 0-2 yaş kullanımda 6.’ncı yıldan sonra tahkuk şartı ile 9 yaş olarak belirlendi. Bu sebeple 8 farklı marka araç ticari takside kullanılabilecek.

Bu araçlar;
Fiat Egea
Toyota Corolla (Sedan/Benzin,Hibrit)
Renault Megane (Sedan)
Citroen C4X
Ford Focus (Sedan)
Skoda Octavia olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN