İstanbul'daki işini bıraktı, tasını tarağını topladı! Balıkesir'de kendi süt çiftliğini kurdu: 90 büyükbaş hayvanı var

İstanbul'daki işini bıraktı, tasını tarağını topladı! Balıkesir'de kendi süt çiftliğini kurdu: 90 büyükbaş hayvanı var

İstanbul'daki işini bıraktı, tasını tarağını topladı! Psikolog olarak mesleğini sürdürüyordu! Babasının Balıkesir'deki çiftliğini süt işletmesine dönüştürdü! 90 büyükbaş hayvanıyla kendi işini yapıyor...

45 yaşındaki bir psikolog olan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu Şeyda Nur Boybeyi, İstanbul'un kalabalığından sıkılarak karavan hayatını tercih etti. Boybeyi, babasının Burhaniye ilçesindeki çiftlikte hobi amaçlı kurduğu çiftliği işletmeye başladı ve kliniğini kapatıp, doğal bir yaşam sürmeye başladı.

90 BÜYÜKBAŞ HAYVANIYLA SÜT ÜRETİMİ YAPIYOR

sut-ciftligi-1.jpg

Boybeyi'nin yanına, arkadaşı Elif Bahar Bekiroğlu da katılarak çiftlikte hayvancılık ve süt üretimiyle uğraşmaya başladı. Çiftlikte 90 büyükbaş hayvan bulunuyor, ürettikleri sütü ilçe merkezinde megafonla sokaklarda satışa sunuyorlar. İstanbul'da yaşadığı dönemde yardımcısıyla yaşayan Boybeyi, şimdi çiftlik hayatında günlük işleri kendisi yapmanın keyfini yaşıyor.

"İSTANBUL'DA KAOSUN İÇİNDE YAŞIYORMUŞUM"

sut-ciftligi-2.jpg

İstanbul'daki yoğun enerjiden uzaklaşarak Burhaniye'de çiftlik hayatını tercih eden Boybeyi, "Şu anda kendi potansiyelimi daha çok ortaya çıkarttığım bir hayatın içindeyim. İstanbul'da çok kaosun içinde yaşıyormuşum. Mesleki olarak çok güzel şeyler yaptım, çok fazla insana ulaştım. Bununla ilgili de çok mutluyum ama hayatımın o dönemi bitti ve kendimi yeniden doğmuş hissediyorum." şeklinde konuştu.

sut-ciftligi-3.jpg

Çiftlik hayatını tercih eden Bekiroğlu da İstanbul'da metropol yaşamının yoğunluğundan ve stresinden bıktığını belirterek, "Çocuğumun burada daha özgür olacağını düşünüyorum. Haftada 3 gün süt satışına çıkıyoruz, sokaklarda bağıra çağıra sütümüzü satıyoruz. Zaten bir süre sonra müşteri kitlemiz de oluştu, artık telefonla arayıp sipariş veriyorlar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN