İstanbul'u sel götürdü! Peki yağışlar barajları doldurdu mu? İstanbul barajlarındaki son durum!

İstanbul'u sel götürdü! Peki yağışlar barajları doldurdu mu? İstanbul barajlarındaki son durum!

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur geç saatlere kadar sürdü! Bazı ilçelerde sele sebep oldu. Peki bu yağan yağmur barajları etkiledi mi? Son günlerde yaşanan kuraklık sonrası yağan yağmur barajları ne kadar doldurdu? İşte İstanbul barajlarında son durum...

Meteoroloji, 5 Eylül tarihi için İstanbul'da sağanak yağış uyarısı vermişti. Akşam saatlerinde başlayan yağmur saatlerce sürdü. Başakşehir, Küçükçekmece ve Arnavutköy'de sele sebep oldu. Birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Sel nedeniyle 3 vatandaş hayatını kaybetti.

METREKAREYE 125 KİLOGRAM YAĞIŞ

ert.jpg

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) yağış sonrası genel baraj durumunu paylaştı. "Yağışlar, barajları doldurdu mu?" sorusu merak konusu oldu. Metrekareye yağan 125 kilogramlık yağışın barajlara etkisi duyuruldu.

YAĞIŞ SONRASI DOLULUK ORANI NE KADAR OLDU?

tretre.jpg

İSKİ, etkili olan yağış sonrası barajlardaki son durumu paylaştı. Yağmurdan önce son verilere göre 27,88 olan baraj doluluk oranı, yağış sonrası yüzde 28,16 olarak kaydedildi.

İSTANBUL BARAJLARINDAKİ GÜNCEL DURUM

opera-anlik-goruntu-2023-09-06-203321-iski-istanbul.png​​​​​​​

En yüksek doluluk oranına sahip olan Ömerli Barajı yüzde 57,43, Darlık Barajı yüzde 18,63, Terkos Barajı yüzde 9,26, Sazlıdere Barajı yüzde 4,67, Büyükçekmece Barajı yüzde 4,12, Alibey Barajı yüzde 2,19, Pabuçdere Barajı yüzde 1,3, Istrancalar Barajı yüzde 0,95, Kazandere Barajı yüzde 0,72 ve en düşük doluluk oranına sahip olan Elmalı Barajı ise yüzde 0,71 olarak ölçüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN