İstanbul’un muhafızı olacağız

İstanbul’un muhafızı olacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yeniden gireceği seçim yarışının kampanyasını ‘Tam yol ileri’ sloganıyla başlattı. Vatandaşların bir kez daha yönetimde liyakati tercih edeceğini söyleyen İmamoğlu “İstanbul Modeli günübirlik değil, kalıcı çözüm üreten belediyeciliktir” diye konuştu. “Rantı bitirdik, hizmeti getirdik. Bundan sonra da yaptığımız her işte İstanbul’un muhafızı olacağız” dedi.

CHP’nin İstanbul adayı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adı yoğun katılımlı bir toplantıyla açıklandı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki lansmanda ‘İstanbul için tam yol ileri’ sloganı kullanıldı. Programda konuşan CHP Genel Başkanı Özel, “İmamoğlu yönetimiyle bu kente ortak akılla, liyakatle hizmet anlayışı geldi” dedi. İstanbul’da rant zihniyetinin bu dönemde sona erdiğini dile getiren Özel, iktidarın adayı için “Hiçbirinden çekinmiyoruz” vurgusu yaptı.

‘İSRAF DÜZENİ BİTTİ BÜTÇENİN BEREKETİ ARTTI’

İmamoğlu da “Onlar ‘seni topal ördek yapacağız’ dedikçe biz atom karınca olduk” ifadesini kullandı. İsrafı bitirdiklerini, bütçe bereketinin arttığını söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti: Geçmişteki işlerin iki katını yarı bütçeyle bitirdik. Biz seçilmesek milletin kaynağı ceplere akacaktı. Talan sürecekti. Bundan sonra da İstanbul Modeli’ ile günlük değil kalıcı çözüm üreteceğiz. İktidar vatandaşla inatlaşmayacak biz de hükümetle daha yakın çalışacağız.

İSTANBUL'A VİZYON 2050 BELGESİ

DEPREME TAM HAZIRLIK ULAŞIMA KALICI ÇÖZÜM

İmamoğlu 'Vizyon 2050 Strateji Belgesi’ndeki
ana hedefleri sıraladı:

2029 yılına kadar 10 milyon metrekare daha yeşil alan
kazandıracağız.

HIZRAY projemizi hayata geçireceğiz. Yeni raylı sistem projeleri başlatacağız.

Depreme hazırlık için çalışacağız.

İstanbul’u uluslararası yatırımlar için güçlü bir çekim merkezi hâline getireceğiz.

0601krt01a-tum.jpg

CHP Parti Meclisi, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul için İBB Ekrem İmamoğlu yeniden aday gösterdi. AK Parti ve CHP arasında en büyük rekabetin yaşanacağı İstanbul’da İBB kadar ilçe belediyeleri açısından da kritik bir mücadele yaşanacak. Hem İstanbul’u alıp hem de parti meclisinde çoğunluğu sağlama hedefinde olan CHP, Haliç Kongre Merkezinde Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenen toplantıda İstanbul stratejisini kamuoyuyla paylaştı. Toplantıyı KARAR gazetesi yazarları Mustafa Karaalioğlu, Yıldıray Oğur ve Akif Beki de izledi. Coşkulu bir kalabalığın doldurduğu salon ‘İstanbul’a hizmette tam yol ileri’, ‘İmamoğlu görevde İstanbul emin ellerde’ pankartları ile donatıldı.

25 YILI, 4.5 YILIMIZLA KIYASLADILAR

CHP lideri Özel konuşmasının sonunda İmamoğlu’nu sahneye çağırdı. Özel ve İmamoğlu sahnede kucaklaştı. İmamoğlu, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’ndaki “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık” sözlerini alıntılayarak başladı. Tüm engellemelere rağmen başardıklarını ve bunun kendilerine güven ve cesaret verdiğini söyledi. “İşte bu cesaretle bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday tanıtım toplantısı için karşınızdayım” dedi.

İmamoğlu “Sizlerin iradesiyle 2019’da başardık. Biz başardıkça, onlar 25 yılda yaptıklarını bizim 4,5 yılımızla kıyaslamak zorunda kaldı. 31 Mart 2024’te sizlerin iradesiyle İstanbul’u yeniden kazanacağız. Hizmet ürettik, tecrübe kazandık” dedi.

DEMOKRASİ UTANCINA İMZA ATTILAR

5 yıl önce İstanbul’un durmuş ve bezgin bir durumda olduğunu değişim istediğini dile getiren İmamoğlu 2019 seçim sürecine değindi:

“İstanbul yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir vizyon istiyordu. İstanbullunun iradesi değişimle sonuçlandı. Peki işlerine gelince ‘millet iradesini’ ağızlarından düşürmeyenler ne yaptılar? Demokrasi tarihimizin en büyük utancına imza attılar. Milletimizin iradesini çiğnediler. 16 milyonun kul hakkını yediler. 16 milyon İstanbullu bizi ikinci defa ve çok daha büyük bir farkla iş başına getirdi. Onlar ‘seni topal ördek’ yapacağız dedikçe, biz atom karınca olduk. Ve İstanbul’a hizmette tarihin en hızlı koşucusu olduk. Bizi durduramayacaklarını anladıkça kızgınlıkları arttı. O kadar kızdılar ki, Ankara’da ne kadar müfettiş varsa üzerimize gönderdiler. Durmadılar. Daha önce kazandığımız konularda bile yeni davalar açtılar. İftira üstüne iftira attılar.”

İSRAF İSTANBUL’U TARUMAR ETMİŞTİ

Başkanlık döneminin kolay geçmediğini, görevi devraldıklarında İstanbul neredeyse durmuş vaziyette olduğunu vurgulayan İmamoğlu “İsraf düzeni İstanbul’un kaynaklarını tarumar etmişti. Metro projeleri durdurulmuş, iştirak şirketleri vergi borcuna batırılmış ve ihale yasaklısı olmuş... Müteahhitlere karşı boynu bükük ve otobüsüne aldığı akaryakıtın borcu icralık olmuş bir belediyeydi. Kasasında sadece 6 milyon lira bırakılmış bir belediye teslim aldık. Ama israfı bitirdiğimiz için bütçemizin bereketi arttı. Onların ürettiği işlerin iki katını, onların harcadıkları bütçenin yarısına bitirmeyi başardık. Onlar taksi sorununu çözmemizi engellerken… Onlar 300 metrobüs satın almamız ve Beylikdüzü - Sefaköy Metrosu’nun başlatabilmemiz için 2 yıldır tek bir imza bile atmazken... Onlar Allah’ın her günü devasa medya güçleriyle tek bir ağızdan ‘İstanbul için ne yaptınız, neyi başardınız’ diye algı operasyonları yaparken... Biz her gün yeni temeller attık, projeler tamamladık.”

İSTANBUL’A HİZMETTE TAM YOL İLERİ

İmamoğlu 5 yıl boyunca kente sundukları hizmetleri ulaşım, altyapı, sosyal yardımlar, çevre, afet olmak üzere 5 başlık altında sıraladı. Bu sırada salondan yükselen sloganlar eşliğinde ceketini çıkaran İmamoğlu “Sayın genel başkanım biz 6 Mayıs’ta çıkarttığımız o ceketi hiç giymedik, Türkiye’de iktidar olana kadar da giymeyeceğiz” dedi. İstanbul’da kamucu, halkçı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bir ‘İstanbul Modeli’ geliştirdiklerini vurguladı. “İstanbul’da kendimizle de yarışacağımız büyük ilerleme hamlesi başlatacağız” diyerek “İstanbul’a hizmette tam yol ileri” şeklinde tarif ettikleri ana hedeflerini sıraladı ve ekledi:

“Daha adil İstanbul için, daha yeşil İstanbul için, daha özgür İstanbul için, daha ulaşılabilir İstanbul için, krizlere ve afetlere daha dayanıklı İstanbul için, girişimciliğin ve yaratıcılığın merkezi İstanbul için, tarihi mirasa sahip çıkan İstanbul için, gençlere eşit fırsatlar sunan İstanbul için tam yol ileri.”

İSTANBUL’A İHANET ETTİRMEYECEĞİZ

İmamoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Biz İstanbul’da geride bıraktığımız bu 5 yılda işleri rayına oturttuk. İstanbul’a ihanet ettirmeyeceğiz. İstanbul’a ihanet ettik diyenler bir daha o makamlara oturmayacak. İstanbul’u yönetmek için çok hazırlıklı ve çok kararlıyız. Bizim bir farkımız var. Biz adaletli, halkçı, Atatürk milliyetçisiyiz. Biz söz verip yapanlardanız. Biz 7-8 yıldır ha bu yıl şahlanıyoruz, ha öteki yıl şahlanıyoruz, olmadı daha ertesi yıl şahlanıyoruz diyenlerden değiliz. Son şahlanış da 2024’e kaldı malumunuz. Ama onlardan bir isteğim var. İsraf düzeni olarak bize engel olmak, itibar suikasti yapmak ve İstanbul’un kaynaklarına göz koymak yerine gelin önce şu ekonomiyi düzeltin. Enflasyonu düşürün. Derin yoksulluğa son verin. Gelin hukukun üstünlüğünü yeniden hakim kılın. Adaleti geri getirin. Siz önce okulunu bırakan gençlere borcunuzu ödeyin. Hiçbir şey yapamıyorsanız, gelin Türkiye’nin güvenlik ve sığınmacı sorununu bitirin.

TUTUKLADIĞINIZ MUHALİFLERİ BIRAKIN

Ey aziz İstanbul sana söz; biz yeni dönemde de durmadan, dinlenmeden atom karıncayı geçecek şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Seni refahın ve adil paylaşımın huzur ve mutluluk dolu şehri yapacağız. Sevgili peygamberimiz ‘işi ehline bırakınız’ demiş. Siz kendi işinize bakın ve halka hizmet işini ehline bırakın. İstanbul emin ellerde yönetiliyor, yönetilmeye devam edecek. İçiniz rahat olsun, İstanbul’un muhafızı olacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN