İşte asgari ücrette öne çıkan tek rakam! Zammı öğrenmek için aralık ayını beklemenize gerek kalmadı

İşte asgari ücrette öne çıkan tek rakam! Zammı öğrenmek için aralık ayını beklemenize gerek kalmadı

Ocak ayına az bir zaman kala milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zammı beklemeye başladı. Uzman isimler şimdiden tahminlerini paylaşırken yeni bir gelişme yaşandı. Asgari ücreti öğrenmek için Aralık ayının beklemenize gerek kalmadı. İşte asgari ücrette öne çıkan tek rakam.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayındaki toplantıları öncesi, asgari ücrette beklenen artış oranıyla ilgili spekülasyonlar başladı. Eğer zam oranı, 6 aylık enflasyon tahminine göre belirlenirse, asgari ücret yaklaşık olarak 16 bin liraya çıkabilir.

Hükümet tarafından ve Türk-İş'ten yapılan açıklamalara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncülüğünde başlatılan "hedef enflasyona göre zam" konusu, asgari ücretin belirlenmesinde etkili olabilir. Tahminlere göre, enflasyondaki 6 aylık artış oranının yüzde 40 civarında olması bekleniyor. Bu durumda, asgari ücretin mevcut 11 bin 402 liradan 15 bin 962 liraya yükselmesi söz konusu olabilir.

yeni-proje-2-007.jpg

BAKANDAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayının başında toplanacak komisyonun, herkesin mutabık kalabileceği bir tutarda artışı belirleyeceğini umduğunu belirtti. Ayrıca, enflasyonun getirdiği yükü azaltmanın ortak bir görev olduğunu vurguladı.

yeni-proje-3-002.jpg

TÜRK-İŞ'TEN DEĞERLENDİRME

Türk-İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay ise, asgari ücretle ilgili konuşmanın henüz erken olduğunu ifade etti. Vergi dilimlerine dikkat çeken Atalay, vergi ile ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve asıl sorunun sözleşme ve asgari ücret değil, vergi düzenlemeleri olduğunu belirtti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçilerin masada olacağını ve bu sene masadaki tüm temsilcilerin işçi olacağını söyledi. Atalay, asgari ücret zammının ardından genel zamların geldiğini ve şu an asgari ücret konuşmak için erken olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN