İşte en borçlu belediyeler: İBB'nin Hazine'ye borcu yok

İşte en borçlu belediyeler: İBB'nin Hazine'ye borcu yok

Hazine'ye borcu olan belediyelerde son sıralamaya göre önemli farklılıklar görülmedi. Hazine'ye en çok borcu olan belediye 2 milyar 103 milyon lira ile yine Kocaeli Belediyesi oldu. Kocaeli'ni sıralamada Ankara ve Samsun takip etti. İBB'nin ise Hazine'ye herhangi bir borcu olmadığı görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ülke genelindeki 30 belediye ve belediye şirketinin toplam borcu 10 milyar 524 milyon liraya ulaştı. Bu borcun yaklaşık 6 milyar liralık kısmı bazı belediyelerin üzerinde yoğunlaşmış durumda.

KOCAELİ BİRİNCİ SIRADA

Borçlu belediyeler arasında öne çıkan isim ise birinci sırada yer alan 2 milyar 103 milyon lira ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu.

İKİNCİ SIRADA SAMSUN BELEDİYESİ VAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 1 milyar 64 milyon lira iken, Bursa'nın borcu ise 597 milyon lira olarak belirlendi. Bununla birlikte, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin de devasa borç rakamları göze çarpıyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Hazine'ye borcu olan diğer belediyeler arasında Zonguldak, Malatya, Sivas ve Kayseri gibi şehirlerin yerel yönetimleri bulunuyor. Zonguldak Belediyesi 332 milyon TL, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi 286 milyon TL, Sivas Belediyesi 274 milyon TL ve Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi 227 milyon TL borçla en yüksek borca sahip belediyeler arasında yer alıyor.

İBB'NİN HAZİNEYE BORCU YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyar 532 milyon TL, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 769 milyon TL ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 568 milyon TL gibi borcu var. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine'ye borcu bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN