İşte Meral Akşener'in Celal Şengör'ü ağlatan konuşması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rumeli Türkleri'nin yaşadığı acıları anlattığı konuşmasından sonra kendisi de bir Rumeli Türk'ü olan Prof. Celal Şengör, Akşener'e sarılıp ağladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkan Rumeli Mübadil Buluşması'nda bir araya geldi. Geceye Prof. İlber Ortaylı ve kendisi de Rumeli Türk’ü olan Prof. Celal Şengör de katıldı.

Kürsüye çıkan Akşener konuşmasına, "Kutup yıldızımız İlber Hocam karşımda olunca birkaç kelam etmek istiyorum. Yanlışım olursa sakın düzeltmeyin" diyerek başlayınca, Prof. Dr. Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör’ün kahkaha atmaları kameralara yansıdı.

‘21 YILDIR HAKARET YİYORUZ’

Akşener konuşmasında, “Muhacir, mahcur, göçmen, mübadil isimleri ile anıldık ama bütün büyük çoğunluğumuz, Anadolu'dan gitme yörüktür, Türkmen'dir. Dolayısıyla Anadolu'nun sahipleri olarak, Rumeli'ye, Rumeli’yi Türkleştirmek, Müslümanlaştırmak için gönderildik. Misafir değiliz, ev sahibiyiz.

21 yıldır hakaret yiyoruz. Biz, Başbuğ kabul ederiz. Mavi gözlü Bozkurt'umuzun annesine yapılan her türlü hakaret gittikçe arttı. En son Rumeli Türkleri'nin tamamı Suriyeliler ile bir tutuldu. Bunun için bir karar vereceksiniz.

Bu 21 yıldır bizleri küçümseye küçümseye giden, bizleri birilerine tercih ede ede giden, bizlere parmak sallayan ve devamlı Türklüğümüzü sorgulayan bu nobran, abes, tarih bilmez, coğrafya, edebiyat, felsefe bilmez, bu mantık bilmez zihniyeti bu pazar günü helal oylarınız ile devireceksiniz ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu seçeceksiniz” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’E SARILIP AĞLADI

Celal Şengör, Rumeli Türkleri ile ilgili konuşmasından sonra Akşener'e sarılarak tebrik etti. Şengör’ün gözyaşlarına hakim olamadığı kaydedildi.