İsteyen taze tüketiyor isteyen sirkesini yapıyor! Erzurum’da kalp dostu hasat başladı

İsteyen taze tüketiyor isteyen sirkesini yapıyor! Erzurum’da kalp dostu hasat başladı

Erzurum’da alıç sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşlar alıcı toplamaya başladı. Sağlık için faydalı olan alıcı isteyen taze tüketiyor isteyen sirkesini yapıyor.

Erzurum Olur ilçesine bağlı Boğazgören Mahallesi’nde, sonbahar mevsimiyle beraber alıç meyvesi de olgunluk seviyesine ulaştı. Kalp, damar ve bağışıklık sistemini destekleyen özelliğiyle bilinen meyve, bölge halkınca hem taze olarak tüketiliyor hem de kışlık sirke yapımında kullanılıyor.

erzurumda-alic-hasadi-1.jpg

TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI

Her sene düzenli olarak alıç toplamak için bölgeye gelen iş insanı Fuat Demir, alıcın şimdi tam mevsimi olduğunu söyleyerek kalp ve damar sağlığı sorunu olanların tüketmesi için tavsiye etti.

erzurumda-alic-hasadi-2.jpg

Demir, "Her yıl düzenli olarak buraya gelip alıç topluyoruz. Hem yaş meyve olarak tüketiyoruz hem de kalbe çok faydalı olduğu için sirkesini yapıp yıl boyu kullanıyoruz. Eski hekimlerin de kalp ve damar sağlığı için önerdiği alıç meyvesinin şu an tam mevsimi. Bugün Olur’un Boğazgören Mahallesi’ne geldik. Kalp ve damar sağlığı sıkıntısı çeken herkese bu şifa kaynağını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN