İYİ Parti, CHP'nin Can Atalay mitingine katılmayacak

İYİ Parti, CHP'nin Can Atalay mitingine katılmayacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP’nin ‘Demokrasi, adalet ve hukuk’ diyerek çağrısını yaptığı Anayasa Mitingi’ne katılmayacaklarını açıkladı. Zorlu, Meclis’teki oturuma ise katılacaklarını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İYİ Parti Genel Merkez ek binada düzenlenen toplantıda İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu basın açıklaması yaptı.

CHP lideri Özgür Özel'in Anayasa Mahkemesi'nin hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Can Atalay hakkında yaptığı miting çağrısına, "Katılmayacağız, şu an için aldığımız karar bu yönde" dedi.

Zorlu, parti olarak 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul adaylarını da bu ay bitmeden açıklayacaklarını söyledi. İYİ Parti Sözcüsü ayrıca şunu söyledi:

"Asgari ücretin yetersizliği ortada. Ortalama ücretin asgari ücrete yakınsama trendini yaşıyoruz. Bunun nedeni de brüt ücret arttıkça iş veren maliyetinin artıyor olması. Bu durumun arkasında da artan vergi uygulaması yatıyor.

En düşük emekliği aylığı en az asgari ücret seviyesine getirilmesini ve seyyanen zam yapılamasını teklif ediyoruz. Kademeler arasında geniş bir sorun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN