İYİ Parti'den Erdoğan'ın sözlerine tepki: Belediye adı bir satır bile geçmiyor

İYİ Parti'den Erdoğan'ın sözlerine tepki: Belediye adı bir satır bile geçmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerleşim bölgelerinde çıkan yangınlardan belediyeleri sorumlu tutmasının ardından hem belediyelerden hem de İYİ Parti'den bu sözlerine tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Ulusal Afet Müdahale Planı'nı hatırlatarak belediyelerin adının bir satır bile geçmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerleşim bölgelerindeki bu tür yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır" açıklamasının ardından hem belediyelerden hem de İYİ Parti'den bu sözlerine tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Ulusal Afet Müdahale Planı'nı hatırlatarak belediyelerin adının bir satır bile geçmediğini söyledi.

Twitter'dan paylaşımda bulunan "Sayın Erdoğan'ın 'Ulusal Afet Müdahale Planı'ndan haberi var mı? Bu nasıl devlet başkanlığı? Yangın müdahale grubu içinde bir satır bile belediye adı geçmiyor. Bu belge Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından hazırlandı" ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün:

"Kendisi bir belediyeci Sayın Cumhurbaşkanımızın. Belediyelerin kanunla verilmiş görev alanlarının ne olduğunu, Orman Bakanlığı'nın görev alanının ne olduğunu yasa tam manasıyla ifade ediyor.

Belediyeler ormanla ilgili herhangi bir yetki ve sorumluluğa sahip değiller. Bizim sorumluluğumuz meskun alanların yangınla ilgili müdahalesini yapmak. Ben şimdi ne yapıyorum yangın eğer yerleşim birimlerine yaklaşmışsa duvar örüyorum."

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat:

"Bu soruya enteresan cevaplar verebilirim, bu açıklamalar çok talihsiz açıklamalar. Bu kadar insan ıstırap çekti, bu kadar bitki gitti. Bu kadar hayvan öldü. Hepsi benim mahallem. Bu kadar uykusuz, aç, feryat figanla, mücadelemle mahalleri kurtaramadık. Milas halkının ıstırap çekmesine engel olamadık. Sorumluluğu kabul ediyorum.

Yanan ormanın sorumluluğu da belediyelere yüklenecekse o zaman Tarım ve Orman Bakanlığına gerek yok. Tamam, versinler bütün sorumluluğu bize, o bakanlığa gerek yok. Cumhurbaşkanımız, tek kişinin iradesini yönetimde olduğu kendisi hiç sorumluluğu kabul etmeyip bize sorumluluğu yükleyecekse evet, sorumluluk bizde. Çünkü ben insanımızı bu acıyı yaşamaktan kurtaramadım."

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal:

"Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı'mız adına bölgemizde devam eden orman yangınlarıyla mücadelede kullanmak üzere helikopter kiralama talebimize yaklaşık 2 gündür Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan resmi cevap alamadık.

Bakanlık bunun yerine sosyal medya paylaşımıyla 'ilgili devlet kurumlarından' bir izin gerekliliğinin olmadığı şeklinde mevzuata göre gerçeği yansıtmayan bir paylaşımla bizi zor duruma düşürmeyi hedeflemiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı'mız sosyal medyadan bize cevap vermek yerine yapıcı olup anında süreci işletseydi belki helikopterimiz şu an yanan Toroslarımıza can veriyor olacaktı."

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında yerleşim yerlerinde çıkan yangının sorumlusunun belediyeler olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan, şunları kaydetmişti: "Devlet olarak bizim görevimiz, birinci derecede tarım, orman, hayvancılık, yani bütün bu ormanların bakımı, ormanların bu noktadaki ıslahı ve Allah göstermesin işte bu tür yangınlar olduğu zaman ormanların bu noktada söndürülmesi vesaire bunlar birinci derecede bizim sorumluluğumuz. Ama yerleşim bölgelerine geldiğimiz zaman yerleşim bölgelerindeki bu tür yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN