Yöneylem Araştırma 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?' diye vatandaşa sordu: İktidara güven her geçen gün azalıyor

Yöneylem Araştırma 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?' diye vatandaşa sordu: İktidara güven her geçen gün azalıyor

Yöneylem'in anketine göre vatandaşların sadece yüzde 20,6’sı Türkiye’nin "iyi" yönetildiğini düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 57’si ülkenin "kötü" yönetildiğini belirtirken, yüzde 21,4’üne göre Türkiye "ne iyi ne kötü yönetiliyor". Yöneylem'in ankete ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranının bir buçuk ayda yüzde 5,5 arttığı ve bu durumun 31 Mart sonrasında oluşan yeni siyasi atmosferle ilişkilendirilebileceği belirtildi.

Yöneylem Araştırma, 26-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği "Türkiye Nasıl Yönetiliyor?" anketinin sonuçlarını açıkladı.

Türkiye Siyaset Araştırması’nda 26 bölgede 2 bin 222 görüşmeyle yapılan anketin güven aralığı yüzde 95, hata payı ise ‘+/-2’ olarak hesaplandı.

Ankette çıkan sonuç vatandaşların hükümete olan güvenini bir kez daha gözler önüne serdi.

"Türkiye nasıl yönetiliyor?" sorusuna katılımcıların yanıtları şe şekilde:

‘Kötü yönetiliyor’ yanıtını verenler: Yüzde 57

‘Ne iyi ne kötü yönetiliyor’ yanıtını verenler: Yüzde 21,4

‘İyi yönetiliyor’ yanıtını verenler: Yüzde 20,6

‘Bilmiyorum’ yanıtını verenler: Yüzde 1

fhdfjdfjhdf.jpg

Araştırmanın sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşan araştırma şirketi, Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranının Mart 2024’te yüzde 51,5 seviyesindeyken bir buçuk aylık sürede 5,5 puanlık artışla yüzde 57 seviyesine yükselttiğini belirtti ve sonucun Türkiye’de 31 Mart sonrasında oluşan yeni siyasi atmosferle ilişkilendirilebileceği belirtildi.

'KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜNLER KISA SÜREDE 5,5 PUANLIK ARTTI'

Yöneylemin’in değerlendirmesi şu şekilde:

Seçmenlerin yüzde 57’si Türkiye’nin kötü yönetildiğini ifade etmektedir.

Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünenler Mart 2024’te yüzde 51,5 seviyesindeydi. Bir buçuk aylık bir zaman diliminde 5,5 puanlık artış Türkiye’de 31 Mart sonrasında oluşan yeni siyasi atmosferle ilişkilendirilebilir.

Türkiye’nin iyi yönetildiğini düşünenler 2023 yılı Aralık ayı itibariyle yüzde 24,2 seviyesindeydi, Nisan 2024’te bu oran yüzde 20,6’ya gerilemiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN