Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü: İYİ Parti lideri toplantıya katılacak

Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü: İYİ Parti lideri toplantıya katılacak

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada "Belediye başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının icracı yetkili yardımcıları olmaları teklif edilmiştir" dedi. KARAR'a konuşan İYİ Parti kaynakları tekliflerine olumlu yanıt aldıklarını belirtirken, Kılıçdaroğlu'nun Akşener ile görüşeceği bildirildi. İYİ Parti Genel Merkezi'nde olacağı belirtilen görüşmenin CHP Genel Merkezi'ne yakın bir otelde yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye'nin gözü Millet İttifakı'nın bugünkü toplantı sonrası açıklayacağı cumhurbaşkanı adayındayken, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener ile İmamoğlu ve yavaş görüşmesi sonrası şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 13. cumhurbaşkanının belirlenmesi sürecinde sayın genel başkanımız daha önce mutabık kaldıklarımız çerçevesinde hareket etmiştir. Başkanımız milletin sesi için, onları heyecana yeniden sevk edecek bir öneri oluşturmuştur. Genel başkanımız, İBB ve ABB başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının icracı yetkili iki yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletti."

Zorlu'nun açıklamasının ardından KARAR'a konuşan İYİ Parti kaynakları, "Teklifimize olumlu yanıt aldık. Kriz çözülüyor" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akşener ile görüşme kararı aldı. Başta İYİ Parti Genel Merkezi'nde olacağı belirtilen görüşmenin, ardından CHP Genel Merkezi'ne yakın bir otelde yapılması kararlaştırıldı. Görüşme sonunda Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılacağı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN