Sözelciler artık rahat nefes alacak! PhotoMath fotoğrafla bütün matematik işlemlerini çözüyor: 220 milyon kez indirildi!

Sözelciler artık rahat nefes alacak! PhotoMath fotoğrafla bütün matematik işlemlerini çözüyor: 220 milyon kez indirildi!

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla karmaşık matematik işlemlerini çözmek oldukça basit hale geldi. Kısa süre önce geliştirilen 'PhotoMath' adlı bir mobil uygulama, hem fotoğraf çekerek hem de kendi içinde sunduğu gelişmiş hesap makinesiyle en karmaşık matematik sorularını çözebiliyor. 220 milyon kez indirilen PhotoMath'in başarısını gören Google, mart ya da nisan ayında uygulamayı satın alarak kendi bünyesine katacak. İşte, PhotoMath indirme linki...

2010'lu yıllarla başlayan dijital çağ, hayatımızda birçok değişikliğe neden oldu. Akıllı telefon veya tabletler sayesinde eskiden zahmetli olan bazı işleri artık birkaç dokunuşla halledebiliyoruz. Geliştirilen mobil uygulamalar hayatımızda her geçen gün çeşitli problemleri çözmemizi sağlıyor.

MATEMATİK İŞLEMLERİNİ ÇÖZMEK ARTIK ÇOK KOLAY

Webrazzi'den Tuğçe İçözü'nün haberine göre, Damir Sabol tarafından kurulan PhotoMath, matematik işlemlerini çözmenize ve sonuçları doğrulamanıza yardımcı oluyor. PhotoMath'i, ilk olarak basit denklem ve matematik problemleri ile test edebilirsiniz. Gelin, uygulamanın yenilenen versiyonuna birlikte bakalım.

Uygulamaya giriş yaptığınızda yaşınızı belirtirken, öğrenci, öğretmen ve ebeveyn olmak üzere uygulamayı kullanma amacınızı tanımlamanız gerekiyor. Ardından fotoğraflara erişim izni vererek uygulamayı kullanmaya hazır hale geliyorsunuz.

220 MİLYON KEZ İNDİRİLDİ

Çözdüğünüz işlemleri doğrulatmak ya da sonucunu detaylı bir şekilde öğrenmek için işlemi kamera ile taratmanız yeterli. Bu işlemin ardından uygulama sizi yönlendiriyor. İşleminiz doğru ise işlemin sağlaması sizinle paylaşılıyor.

Eğer işlemin ya da denklemin henüz bir cevabı bulunmuyorsa, Photomath adım adım bu işlemin çözümünü size gösteriyor. Uygulamada yer alan Öğelerim sekmesinden çözmüş olduğunuz 50 işleme kadar tüm işlemlere erişebildiğinizi belirtelim. Uygulamaya fotoğraf yüklemeniz de mümkün. Uygulama içinde ayrıca kapsamlı bir hesap makinesi de mevcut.

2021 yılında 23 milyon dolar yatırım alan Photomath, 220 milyon kez indirildi.

PHOTOMATH'İN BAŞARISI GOOGLE'IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Google, Photomath'i satın almak için harekete geçti. 2022 Mayıs ayında satın alma anlaşması üzerinde fikir birliğine varan ikili, Avrupa Birliği antitröst düzenleyicilerinin incelemesine takılmıştı. Avrupa Komisyonu'nun paylaştığı belgelere göre satın alma işlemi 28 Mart 2023 tarihinde tamamlanabilir.

Google sözcüsünün paylaştıklarına göre, Photomath'in teknolojisi Google'ın öğrencilere daha iyi bir matematik öğrenimi deneyimi sunmasını sağlayacak.

PHOTOMATH iPHONE UYGULAMASI İNDİR

PHOTOMATH ANDROID UYGULAMASI İNDİR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN