DEVA Partili Ekmen: Akşener masaya geri dönerse adayı tekrar değerlendiririz

DEVA Partili Ekmen: Akşener masaya geri dönerse adayı tekrar değerlendiririz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Emin Ekmen, HaberTürk'te katıldığı canlı yayında DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Altılı Masa toplantısında adaylık için isim telaffuz etmediğini söyledi. Ekmen, İYİ Parti Lideri Akşener'e çağrıda bulunarak, "Yarın toplantıya gelirse adayı tekrar değerlendiririz. Uzlaşma sağlanamazsa kamuoyundan bir süre daha istenir." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Emin Ekmen, HaberTürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programına katılarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı ile ortak aday konusunda anlaşmazlık yaşaması sebebiyle Altılı Masa'yı dağıtmasının ardından, masada ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekmen, Babacan'ın 2 Mart'taki Altılı Masa zirvesinde partisinin tutumunu "Bizim kuvvetli tercihimiz bu masadan bir liderin aday olmasıdır. Ancak mutabakatla yürütülen süreçlerde katı olmamak gerekir, esnekliğe de açığız, bu masa dışında bir aday da gündeme gelirse bunu konuşmaya hazırız" sözleriyle ortaya koyduğunu açıkladı.

Gazetecilerin, "Masadaki kriz çözülür mü?" sorusuna Ekmen, "Bu kriz çözülür. Ancak Sayın Akşener'in Cuma günü yaptığı konuşmayı düşünüyorum. Bu konuyu bir kez daha müzakere edelim deseydi daha sağlıklı olurdu. Açıklamaları rahatsız ediciydi. Bir yol kazası var." ifadeleriyle yanıt verdi.

"İnşallah Meral Hanım yarın masaya döner." diyen Ekmen, "Ali Babacan 6 liderin toplantısında aday ismi telaffuz etmedi. Tercihimiz masadan bir lider fakat başka alternatiflere de açığız." ifadelerini kullandı.

"AKŞENER GELİRSE ADAYI TEKRAR DEĞERLENDİRİRİZ"

Öte yandan Ekmen, İYİ Parti Lideri Akşener'e çağrıda bulunarak, Yarın toplantıya gelirse adayı tekrar değerlendiririz. Uzlaşma sağlanamazsa kamuoyundan bir süre daha istenir." dedi.

Ekmen, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yeniden gözden mi geçirilecek?" sorusuna da, "Bu masanın temel ilkesi mutabakat ise sayın Akşener oturduğunda "ya arkadaşlar tamam kızdık, arkadaşlar da bir şeyler ifade etti ben de çıktım konuştum ama daha önce söylediğim gibi Kemal Bey ile kazanamıyoruz bu meseleyi yeniden gözden geçirelim" dediğinde diğer liderler ne diyebilir kendisine? yanıtını verdi.

"İKİ SEÇENEK VAR"

"Sizin bir adayınız var mı parti olarak" sorusuna Ekmen şu yanıtı verdi:

İki seçenek var yarın için. Sayın Akşener yarınki toplantıya gelirse bütün konular adaylık merkezinde tekrar değerlendirilir. Liderler yarın bir uzlaşı sağlayamazlarsa kamuoyundan bir süre daha izin isteyecektir deyim yerindeyse. Sayın Akşener gelmezse bir geçiş süreci var. Geçiş süreciyle ilgili olarak daha önce önemli ölçüde mutabakata varılmıştı tamamlanır yarın. Ondan sonra da adaylıkla ilgili olarak masada iki sayın genel başkanın açık ve doğrudan desteği bir sayın genel başkanın karşı olmadığına dair pozisyonu ve halen sürecin yönetildiğine inanan genel başkanımızın yapıcı bir pozisyonu var. Başka bir isim de Meral Hanım'ın yokluğunda gündeme gelir mi emin değilim.

"Masaya yeni bir isim getirir mi DEVA Partisi?" sorusuna yanıt veren Ekmen, "Bugüne kadar yapılan tartışmalar dışında yeni bir dönem oluşacağını ben düşünmüyorum ancak sayın genel başkanların yarın vereceği bir karara ilişkin de bugün şu karar alınır ya da alınmaz demem muhtemelen genel başkanlara saygısızlık olacaktır" açıklamasını yaptı.

"6 LİDERİN İMZASININ OLMASI ÇOK KIYMETLİ"

Kübra Par'ın "Aday yeniden değerlendirilebilir dediniz doğru mudur" sorusuna yanıt veren DEVA Partili Ekmen, "Biz altı partinin mutabakatının bozulmaması ve tüm metinlerde altı liderin imzasının olmasını çok kıymetli buluyoruz. Nasıl ki genel başkanımız cuma günü toplantıyı pazartesiye öteleme fikriyle bir esneklik kazandırmıştır, Sayın Akşener oturursa bu esnekliğin gereği olan bütün sorumluluğu DEVA Partisi Genel Başkanı alır" açıklamasını yaptı.

5'Lİ MASA FOTOĞRAFI NEDEN SERVİS EDİLDİ?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'in açıklamaları şu şekilde:

Son toplantıda Meral Akşener ayrıldıktan sonra sayın Temel Karamollaoğlu ‘beşli masanın fotoğrafını servis etmeyelim’ diyor. Beşli bir imza metni de oluşturulmasın denildi ama bir şekilde o fotoğraflar servis edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN