Okullarda yeni dönem: 4 gün okul, 3 gün tatil! Eğitimde verim artacak, öğrencilerin sosyalleşme imkanı olacak

Okullarda yeni dönem: 4 gün okul, 3 gün tatil! Eğitimde verim artacak, öğrencilerin sosyalleşme imkanı olacak

İş ve bilim dünyasının en çok dert yandığı niteliksiz eğitim sorununun giderilmesi için bugüne kadar çeşitli modeller denendi. Son olarak yurt dışında iş dünyasında 4 gün iş, 3 gün tatil modelinin iş verimini artmasının ardından aynı modelin eğitimde uygulanması planlanıyor. İşte, 4 gün okul, 3 gün tatil eğitim modelinin detayları...

2019 yılının son ayında patlak veren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünya ülkelerinde iş, aile ve sosyal hayat gibi birçok alanda alışılagelmiş rutinler değişikliğe uğradı.

Özellikle çalışma hayatında bir çok özel ve kamu kuruluşları farklı çalışma düzeni kurmaya başladı.

Kamudan Haber'de yer alan habere göre, dünya üzerinde birçok kurumsal firma son dönemde sıklıkla karşımıza çıkan 4 gün iş, 3 gün tatil uygulamasını hayata geçirdi.

Bu modelde çalışma hayatında iş verimini artırmak hedefleniyor.

egitimde-4-gun-okul-3-gun-tatil-modeli-1.jpeg

EĞİTİMDE 4 GÜN OKUL, 3 GÜN TATİL MODELİ

Uygulamanın hayata geçirildiği ülkelerde olumlu geri dönüşler alınan sistemin şimdi de eğitim sektöründe uygulanması gündemde.

Özellikle okullarda 4 gün okul, 3 gün tatil şeklinde uygulanmaya başlanacak olan sistemin asıl amacı sosyalleşmeyi teşvik etmek.

Avrupa ülkeleri arasında eğitimde öne çıkan ülkelerin başında gelen Finlandiya, söz konusu sistemi uygulamaya koymak amacıyla harekete geçti.

Yeni modelin 2023-2024 eğitim sezonunda uygulanması planlanıyor.

egitimde-4-gun-okul-3-gun-tatil-modeli-2.jpg

TÜRKİYE'DE UYGULANMASI UZAK İHTİMAL DEĞİL

Mevcut düzende Finlandiya'da günlük ders saati 4 saati geçmezken, bu süre Türkiye'de günlük 11 ders saatine kadar çıkabiliyor.

Eğitim alanında attığı başarılı adımlarla örnek ülke olan Finlandiya'nın 4 gün okul, 3 gün tatil sistemini hayata geçirmesiyle birlikte Türkiye'nin de bu konuda adım atması ihtimal dahilinde.

Çok uzak bir olasılık gibi görünmeyen bu uygulamanın eğitimde verimi artırması, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesini sağlaması amaçlanıyor.

egitimde-4-gun-okul-3-gun-tatil-modeli-3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN