Gitarı enkazda kalanların yüzü Tamino’yla gülecek

Gitarı enkazda kalanların yüzü Tamino’yla gülecek

Deprem bölgesinde enstrümanını kaybeden müzik öğrencilerinin ve eğitmenlerinin yaralarını Enstrüman Destek Fonu ile sarmayı hedefleyen İKSV, Tamino konseri de dahil 2023 bütçesinden deprem bölgesindeki kültür-sanat çalışmaları için kaynak ayıracak. Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü kapsamında bölgedeki tiyatroculara 300 bin lira aktaracak olan kurum ayrıca yönetimini üstlendiği Avrupa Projesinin kaynaklarını bölgeye yönlendirecek.

SALİHA SULTAN

Depremden etkilenen müzik öğrencileri ve eğitmenlerinin yaralarını saracak destek kampanyası İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan (İKSV) geldi. 18 Mart’taki meşhur Mısır asıllı Belçikalı sanatçı Tamino konseri de dahil olmak üzere 2023 bütçesinden deprem bölgesinde kullanılmak üzere kaynak ayırma kararı alan İKSV, bu kaynakla oluşturulacak İKSV Enstrüman Destek Fonu ile deprem felaketinden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temin edecek. Depremde enstrümanı hasar gören veya kaybolan öğrenci ve öğretmenler fona başvurabilecek.

İKSV, deprem bölgesi için Enstrüman Destek Fonu’nun yanı sıra birçok çalışmaya daha imza atacak. Bu yılki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nde de deprem bölgesine odaklanmaya karar veren İKSV, ödül kapsamında, bölgedeki tiyatro toplulukları, yazarlar, yönetmenler ve oyunculara toplam 300 bin TL tutarında destek aktaracak. Ayrıca, daha önce İstanbul Bienali’ne katılmış sanatçıların özel olarak ürettiği eserlerin sınırlı sayıdaki baskılarını, önümüzdeki günlerde, geliri deprem bölgesinde kullanılmak üzere özel bir müzayedede satışa sunacak. İKSV, kültür politikaları çalışmaları kapsamında da bu yıl kültür, diyalog ve destek programları içeren büyük bir Avrupa Birliği projesinin de yönetimini üstleniyor.

Üç yıl sürecek bu projede, Türkiye genelinde kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerle beraber, deprem bölgesinin ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmeleri teşvik edilecek ve bu projelere hibe desteği sağlanacak. Projeyle ilgili ayrıntılar 10 Mart’ta duyurulacak. İstanbul’dan farklı kültür kurumlarıyla birlikte sonbaharda deprem bölgesindeki ihtiyaçlara destek olmak amacıyla bir yardım konseri düzenlemek de İKSV’nin hedefleri arasında. Kurum, orta ve uzun vadede gerçekleştirilecek tüm projelerin ayrıntılarını önümüzdeki aylarda kamuoyu ile paylaşacak.

BAŞVURULAR 30 MAYIS’TA SONA ERİYOR

İKSV Enstrüman Destek Fonu’na depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden, enstrümanı hasar gören veya kaybolan, bölgedeki güzel sanatlar liselerinin ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitim gören veya eğitmen olan, deprem sırasında bölgede olup şu anda başka okullara nakil olan kişiler başvurabilecek. Fona, 30 Mayıs’a kadar ‘iksv.org’ adresinden başvurulabilecek.

Doremusic ve Zuhal Müzik işbirliğiyle hayata geçen projeye Pozitif Müzik de katkıda bulunacak. Fonun, destek vermek isteyen farklı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla önümüzdeki dönemde genişletilmesi hedefleniyor.

‘Indigo Night’, ‘Habibi’ gibi hit şarkılarıyla tanınan şarkıcı Tamino’nun 18 Şubat’taki konseri depremin ardından 18 Mart’a ertelenmişti. İKSV’nin düzenlediği, Volkswagen Arena’daki konserin biletleri 750 ve 1.400 TL arasında satışta.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN