Netflix'ten şaşırtan indirim kararı! Sadece Türkiye'de son 12 ayda 139 zam yapmışlardı

Netflix'ten şaşırtan indirim kararı! Sadece Türkiye'de son 12 ayda 139 zam yapmışlardı

Türkiye'de son 12 ayda üç kez fiyat artışı yapması dolayısıyla hem tepki çeken, hem de abone kaybeden Netflix, 30'dan fazla ülkede üyelik fiyatlarında indirim yapma kararı aldı. İşte, Netflix'in indirim yaptığı ülkeler...

Dünya genelinde çok sayıda rakip firmanın olması ve pandemi döneminin sona ererek insanların evde durma zorunluluğunun olmaması dolayısıyla üye kaybı yaşayan ve gelirleri düşen Netflix, çeşitli önlemler alarak kaybını engellemeye çalışıyor.

Önlemler kapsamında şifre paylaşımını engellemeyi planlayan Netflix, son bir yılda Türkiye'deki abonelik ücretlerine yüzde 139'lara kadar zam yapmasına karşın 30'dan fazla ülkede indirime gitti.

netflix-indirim-2.jpg

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Netflix'in abonelik fiyatlarında yaptığı indirimler; Yemen, Ürdün, Libya ve İran dahil olmak üzere Orta Doğu ülkeleri; Kenya'nın da içinde bulunduğu Sahra altı Afrika pazarları ve Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerini kapsıyor.

Ayrıca Latin Amerika'da Nikaragua, Ekvador, Venezuela gibi ülkeler ve Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler gibi Asya'nın bazı bölgelerinde de abonelik fiyatlarında indirim yapıldı.

Netflix'in indirim yapma kararı aldığı ülkeler içinde Türkiye yer almıyor.

netflix-indirim-3.jpg

MALİYETLER ARTTI, ZAMLAR GELDİ

İndirimler bu pazarlar için Netflix'in belirli üyelik kategorilerinde geçerli olurken bazı durumlarda abonelik ücretlerinin yarı yarıya inmesi dikkat çekiyor.

Öte yandan son dönemde artan maliyetlere gerekçe olarak, içerik kalitesinin artması gösteriliyor. Maliyetlerin artması nedeniyle birçok şirket, 2022 yılının son çeyreğinde abonelik ücretlerini artırmıştı.

UBS Group AG'de medya ve eğlence analisti olan John Hodulik, Netflix'in son fiyat indirimleri hakkında, "Sadece Netflix için değil, yayın endüstrisi için son trendlere kesinlikle aykırı. Yüzde bazında bu indirimlerden bazıları oldukça sağlam" dedi.

netflix-indirim-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN