Netflix şifresini paylaşanlar şimdi yandı: Üyelikleri iptal edilecek! Şifre paylaşma dönemi resmen sona eriyor

Netflix şifresini paylaşanlar şimdi yandı: Üyelikleri iptal edilecek! Şifre paylaşma dönemi resmen sona eriyor

Dünyada ve ülkemizde en çok abone sayısına sahip olan online dizi-film platformu Netflix, bir hesabının şifresinin aynı evde yaşayanlar dışında kullanılmasının engelleyecek yeni sistemini duyurdu. Önümüzdeki aylarda başlayacak uygulamayla, bir Netflix hesabına sadece hesap sahibinin yaşadığı evdeki kişiler giriş yapabilecek. Kurala uymayanlar tespit edilerek üyelikleri iptal edilecek. Platformda aynı anda içerik izleme sayısı ise değişiklik yapılmadı. İşte, Netflix şifre paylaşma yasağı...

Bir süredir kullanıcıların şifre paylaşmasının önüne geçmek çalışma yürüten Netflix, yeni sisteme 2023 yılının ilk çeyreğinde geçmeyi planlıyor.

ABD merkezli online dizi-film platformundan yapılan açıklamaya göre, farklı cihazlardan aynı üyeliği paylaşan kullanıcıların 'ana konum' olarak seçilen wi-fi üzerinden ayda en az bir kez bağlanarak cihazlarını 'Netflix izlemek için güvenilir' hale getirmesi gerekirken, söz konusu kuralı yerine getirmeyenlerin ise üyeliklerinin iptal edileceğini duyurdu.

NETFLIX'TE ŞİFRE PAYLAŞMA DÖNEMİ SONA ERİYOR

Netflix tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Sizinle birlikte yaşamayan kişilerin Netflix izlemek için kendi hesaplarını kullanması gerekir.

Netflix'e kaydolmak oldukça kolaydır. Üstelik farklı plan seçenekleri de sunuyoruz. Elbette üyeler diledikleri zaman planlarını değiştirebilir veya üyeliklerini iptal edebilir.

Evinizle ilişkili olmayan bir cihazdan hesabınızda oturum açıldığında veya hesabınıza sürekli olarak farklı bir cihazdan erişildiğinde, Netflix izlemeye başlamadan önce o cihazı doğrulamanızı ya da Netflix'i kullanabileceğiniz evi değiştirmenizi isteyebiliriz.

Bu işlemi hesabı kullanan cihazın yetkili olduğunu doğrulamak için yapıyoruz. Daha fazla bilgiyi aşağıdaki 'Cihaz doğrulama' bölümünde bulabilirsiniz.

Hesabınızı sizinle yaşamayan biriyle paylaşmanız durumunda Netflix sizden otomatik olarak ücret almaz.'

NETFLIX, CİHAZLARIN AYNI EVDEN BAĞLANDIĞINI NASIL KONTROL EDİYOR?

Netflix hesabında oturum açmış olan cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanıyoruz.

AYNI ANDA KULLANILABİLECEK CİHAZ SAYISI KAÇ?

Aynı evde yaşayan kişilere ait olduğu sürece Netflix'in aynı anda kaç cihazda izlenebileceği, kullanılan plana bağlıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN