AYM'de yeniden Zühtü Arslan dönemi

AYM'de yeniden Zühtü Arslan dönemi

Anayasa Mahkemesi'nde Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine başkanlık seçimi yapıldı. 15 üyenin salt çoğunluğunun oyunu alan Zühtü Arslan yeniden başkan seçildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 13 Şubat'ta dolması nedeniyle yüksek mahkemede bugün yapılan başkanlık seçiminde Zühtü Arslan, yeniden seçildi. Arslan 8 oyla seçilirken seçimde, AYM üyesi İrfan Fidan 5, Kadir Özkaya ise 2 oy aldı.

Seçimde başkan ve üyeler arasında gizli oylama yapıldı. 1 başkan, 2 başkanvekili ve 12 üye olmak üzere toplam 15 AYM üyesinin salt çoğunluğunun oyunu alan Zühtü Arslan görev süresini 4 yıl daha sürdürecek.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden AYM Başkanı olan Zühtü Arslan'ı gönderdiği mesajla tebrik ederek, başarı diledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEBRİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AYM Başkanlığına yeniden seçilen Arslan’ı telefonla arayarak, tebrik etti.

BABACAN'DAN TEBRİK MESAJI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından şu sözlerle Arslan için tebrik mesajı yayımladı:

"Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na yeniden seçilen Sayın Zühtü Arslan’ı tebrik ediyorum. Hukukun üstünlüğüne olan inancımı yineleyerek Sayın Arslan’a yeni döneminde başarılar diliyorum."

KARAMOLLAOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

Arslan için Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu da sosyal medya hesabından şu mesajı yayımladı:

"Anayasa Mahkemesi Başkanlığına yeniden seçilen Sn. Zühtü Arslan’ı tebrik ediyor, kendisine ve mahkemenin değerli üyelerine başarılar diliyorum. “AYM Kapatılsın” tehditlerine kulak asmadan, yeni dönemde de adaletin tesisi için gayret göstereceklerine canıgönülden inanıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN