Seçim öncesi maaşlara ek zam, bayram ikramiyesinde de rekor artış! Memur ve emekli bayramı erken kutlayacak!

Seçim öncesi maaşlara ek zam, bayram ikramiyesinde de rekor artış! Memur ve emekli bayramı erken kutlayacak!

Seçime kısa süre kala iktidar, yeni kanun düzenlemelerini peş peşe TBMM'ye getirmek için yoğun mesai harcıyor. Bir nevi seçim yatırımı olarak görülen kanun düzenlemelerine, memur ve emekli maaşlarına ilave zam öngören yeni teklif hazırlıyor. 3600 ek göstergenin kapsamını genişleten yeni kanun teklifi, yüksek yargıda da ücret dengesinin sağlanmasını amaçlıyor. İşte detaylar...

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış, 3600 ek gösterge yasasının yürürlüğe girmesiyle gerçekleşti.

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür ve şube müdürlerinin maaşları ve emekli ikramiyeleri bu düzenleme ile etkilendi.

Fakat bazı memurların dışında kalması nedeniyle, 3600 ek gösterge ile ilgili yeni bir yasa teklifi hazırlanmaktadır. Bu teklif, memur ve emekli maaşlarının artmasını sağlayacak.

YÜKSEK YARGIDA ÜCRET DENGESİ SAĞLANACAK

Kamudan Haber'de yer alan habere göre, 2023 genel seçimlerine hazırlanan iktidar, yoğun taleplere dayanarak 3600 ek gösterge düzenlemesinde değişiklik yapmayı öngören bir yasa teklifi hazırlıkları sürdürüyor.

Hazırlıklar aynı zamanda yargı paketi kapsamında yüksek yargıda ücret dengesinin sağlanması hedefleniyor.

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının AYM üyelerinden daha düşük maaş almasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İNFAZ KORUMA MEMURLARINA MAAŞ DÜZENLEMESİ

Ayrıca infaz koruma memurlarının ücretleri de değerlendiriliyor. İç koruma infaz koruma memurları ile dış koruma jandarmaları arasında gösterge farkı bulunuyor.

İki grup arasındaki farkın eşitlenmesi ya da makul düzeye çekilmesi planlanıyor.

Hazırlıklar tamamlandığında, yasa teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve onayının ardından Meclis gündemine taşınması bekleniyor. Kanun teklifinin seçimlerden önce yasalaşması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN