Orta ve alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak ikinci el konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Orta ve alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak ikinci el konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Yeni inşa edilen sıfır konutları kapsayan 'İlk Evim' projesinin ardından ikinci el konutlar için de yeni bir program hazırladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarından düşük faizli konut kredisi imkanı sağlanacağını aktardı. İşte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ikinci el konut projesi son dakika gelişmeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Şubat 2023 Çarşamba günü TRT'de katıldığı canlı yayında, orta ve dar gelirli vatandaşların ikinci el konut satın almasını kolaylaştıracak bir proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Planlamaların devam ettiği projenin amacı, ilk evini alacak kişilere ve yeni konut arzına odaklanmak, aynı zamanda üretimi ve istihdamı artırmak.

erdogan-trt-konusmasi.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

KONUT EDİNMEK KOLAYLAŞACAK

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'nin önceliğinin konut edinimi konusunda olduğunu ve bu amaç doğrultusunda ikinci el konutların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Özelmacıklı, yeni bir proje olarak kabul edilen ikinci el konut destek programının, ilk defa konut alacak kişilere belirli bir süre oturma şartı getirileceğini ve bu sayede Türkiye'deki konut edinimi kolaylaşabileceğini vurguladı.

mustafa-hakan-ozelmacikli.jpg
Mustafa Hakan Özelmacıklı

İKİNCİ EL KONUT ALTERNATİFLERİNE İHTİYAÇ VAR

Yeni konut sahibi olabilmek için gerekli maliyetlerin sıfır projelerde zor olabileceğini belirten Özelmacıklı, orta gelirlilerin her zaman ikinci el konut alternatiflerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Konut üretiminin ise mevcut araziler dışındaki yerlerde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

İkinci el konut destek programının nasıl uygulanacağı ve kredi faizlerinin ne olacağı konularında henüz resmi açıklama bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında detaylı bilginin en kısa sürede verileceği bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN