Şanlıurfa'da ağır hasarlı olan 6 katlı bir bina çöktü

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen illerden Şanlıurfa'da 6 katlı binanın çöktüğü öğrenildi. Bölgeye sevkedilen AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. CHP’li Avukat Paydaş, CHP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu binanın daha önce boşaltıldığını ve partili kimsenin olmadığını söylerken CHP'li Aydınlık da, binadan seslerin geldiğini bildirdi. İşte ağır hasarlı binanın çökme anları...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentte Haliliye ilçesindeki 6 katlı bir bina çöktü.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın da bulunduğu binanın çökmesi ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans kurtarma ekibi sevk edildi.

Şanlıurfa’da Atatürk Bulvarı'nda bulunan Nova iş merkezinin karşısındaki binanın çökmesi nedeniyle enkaz altında kimsenin kalıp kalmadığı henüz belirlenemedi.

ee.jpg

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

'TÜM BİNA İLK GÜNDEN BOŞALTILDI'

CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada binanın çöktüğünü doğrularken partisinin binayı daha önce boşaltmış olduğunu bildirdi.

Paydaş, yaptığı açıklamada, “CHP Şanlıurfa Başkanlığımızın bulunduğu bina Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar gördüğünden dolayı tüm bina ilk günden boşaltıldı. Az önce aldığımız habere göre bina çökmüş durumda. Binada CHP İl Örgütünden kimse yoktu. Temennimiz Başka kimselerin de olmaması” dedi.

is.jpg

'BİNADAN SESLER GELİYOR'

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da, gazetecilere, depremden sonra binanın tamamen boşaltıldığını ve binada kimsenin olmadığını belirterek, "Bina ağır hasarlıydı ve etrafı çevrilmişti ama binada su kaçağı varmış, ekipler onu kontrole gelmiş galiba. Belediye personeli çıkmış, onlarda bir şey yok ama binadan sesler geliyor. Bu yüzden çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda o kişiye ulaşılır." diye konuştu.

Aydınlık, binada parti üyesi kimsenin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Bina zaten kapalıydı, o yüzden kimse yoktu. Kimler vardı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

1 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ARANIYOR

Çöken binanın altında 2 kişinin olduğu duyumu üzerine arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler bir kişiyi yaralı olarak kurtardı. Enkaz altında olduğu tahmin edilen diğer kişinin kurtarılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yıkılan binanın enkaz alanında her ihtimale karşı arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Ayhan, "Haliliye ilçemizin Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlamış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerinde bulundu.

BAKAN NEBATİ: ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki 6 katlı binanın yıkıldığı bölgeye, AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleriyle güvenlik güçlerinin ivedilikle sevk edildiğini ve her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını bildirdi.

Nebati, sosyal medya hesabından, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde çöken 6 katlı binaya ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu ilçede daha önce ağır hasarlı olarak belirlenerek tahliye edilen 6 katlı binanın çöktüğünü ifade eden Nebati, şunları kaydetti:

"Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerimiz ivedilikle sevk edilmiş olup her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Haliliye ilçemize ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun. Bu süreçte, hasarlı ve riskli binalardan uzak durulması, yüreğimizi yakan yeni can kayıplarına engel olabilmemiz için büyük önem arz ediyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN