DEVA Partisi'nden İYİ Parti'ye çağrı: Akşener, toplantıya katılırsa süreç devam eder

DEVA Partisi'nden İYİ Parti'ye çağrı: Akşener, toplantıya katılırsa süreç devam eder

Millet İttifakı’nın yarın yapılması planlanan toplantısı ve CHP ile 'milletvekili pazarlığı' iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İYİ Parti'ye çağrıda bulundu. Ekmen, “İttifakımızın kapısı yarın saat 14.00’e kadar İYİ Parti’ye açık” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Millet İttifakı’nın yarın yapılması planlanan toplantısı ve CHP ile 'milletvekili pazarlığı' iddiaları ile ilgili konuştu. Ekmen, Altılı Masa'dan ayrılan İYİ Parti'ye çağrı yaparak “İttifakımızın kapısı yarın saat 14.00’e kadar İYİ Parti’ye açık” dedi.

Medyascope'a konuşan Ekmen, İYİ Parti'nin Masa’dan ayrılması hakkında, “Mutabakat arayışını iç mekanizmalar ve diyalog süreçleri tüketilmeden kamuoyuna mâl edilerek Masa’dan kalkılması oldukça üzücü. Kalan partiler devam ediyor ama İYİ Parti de burada önemli bir yere tekabül ediyordu. Üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

'ADAY ENİNE BOYUNA TARTIŞILMIŞ DEĞİLDİ'

Yarın yapılacak toplantı hakkında da bilgi veren Ekmen, 2 Mart'ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda adayın enine boyuna tartışılmadığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Yarın, adayın açıklanması bekleniyor ancak ben net bir şey diyemem. Bir önceki toplantıda da aday, enine boyuna tartışılmış değildi. Bir girizgah konuşması, bir krize dönüştürüldü. Dün (4 Mart), kısmen bu konunun konuşulduğunu biliyoruz ama ayrıntılı ve nihai görüşme yarın olacak.”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, partisinin CHP ile “vekil pazarlığı” yaptığı iddiası hakkında da açıklama yaptı. Ekmen, iddiaların asılsız olduğunu söyledi ve bu iddiaları “iftira” olarak tanımladı.

Ekmen şöyle konuştu:

“Katiyetle Deva Partisi’nin CHP veya başka bir parti ile işbirliği komisyonu dışında tek bir milletvekilliği talebi ve pazarlığı olmamıştır. Bu iddiaları kesin ve net bir dille reddediyoruz. Bu iftirayı milletin vicdanına bırakıyoruz.”

ÖZLALE'DEN 'MİLLET İTTİFAKI'NIN TEMELLERİNİ CHP VE İYİ PARTİ ATTI' HATIRLATMASI

Ekmen'in çağrısına İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'den tepki geldi. Özlale, habere ilişkin bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Güven kapıya saat vererek değil, söz hakkı vererek inşa edilir. Siz bu ucube sistemin kabulü için referandum çalışması yaparken, CHP ile İYİ Parti Millet İttifakının temellerini atıyordu."

"BAŞLIK DOĞRU OLMAMIŞ"

Ekmen, Özlale'nin tepkisine yanıt vererek haberin yanlış başlıkla atıldığını söyledi. Ekmen, "Ümit beyi de aradım. Muhabir arkadaşımızın not alarak yazdığı haberdeki bu cümle de, bu cümlenin Editör tercihi ile başlığa çekilmesi de doğru olmamış. Soru, İYİ Parti'nin masaya dönme ihtimali idi, ben de 'Meral hanım yarınki toplantıya katılırsa süreç devam eder' dedim" ifadelerini kullandı.

Ekmen'in açıklaması şu şekilde:

"Ümit beyi de aradım. Muhabir arkadaşımızın not alarak yazdığı haberdeki bu cümle de, bu cümlenin Editör tercihi ile başlığa çekilmesi de doğru olmamış. Soru, İyi Partinin masaya dönme ihtimali idi, ben de “Meral hanım yarınki toplantıya katılırsa süreç devam eder” dedim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN