Bluesky'a üye olmak isteyenlere büyük şok! Twitter'ın eski sahibi Jack Dorsey, Bluesky sitesini kullanıma açtı fakat...

Bluesky'a üye olmak isteyenlere büyük şok! Twitter'ın eski sahibi Jack Dorsey, Bluesky sitesini kullanıma açtı fakat...

Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey'in yeni sosyal ağ platformu Bluesky, kullanıma açıldı. Yaklaşık bir yıl süren hazırlığın ardından üyelik alımına başlayan Bluesky'a şimdilik yalnızca davetiyesi olanlar katılabiliyor. İşte, Bluesky üyelik davetiyesi...

Kurucusu olduğu sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı Elon Musk'a sattıktan sonra şirketten ayrılan Jack Dorsey, 2022 Mayıs ayından beri kendi sosyal ağını kurmak için çalışmaya başlamıştı.

Yeni sosyal paylaşım sitesine 'Bluesky' adını veren Jack Dorsey, üyelik alımına da başladı. İlk olarak iPhone kullanıcılarına açılan Bluesky'a üye olmak için daha önce üye olan birinden davetiye almak gerekiyor.

HERKES ÜYE OLAMIYOR

Bluesky'ın resmi sitesi, platform hakkında pek fazla detay sunmuyor. Yalnızca kullanıcıların davetiye kodu almak için bekleme listelerine katılmalarına izin veriliyor.

Twitter'ın basitleştirilmiş bir versiyonu olan Bluesky, arka planda AT protokolünü temel alıyor. AT, bazı yönlerden Twitter'a oldukça benzeyen başka bir sosyal ağ olan Mastodon'a güç veren protokol olan ActivityPub'a benziyor.

bluesky-uyelik.jpg

TWITTER'IN ALTERNATİFLERİ ÇOĞALIYOR

Elon Musk'ın Twitter'da aldığı keyfi kararlar sonrası Twitter alternatifleri türemeye başladı. Tweetbot geliştiricilerinin 'Mastodon' platformunun ardından eski Twitter patronu Jack Dorsey'in 'Bluesky' adlı sosyal paylaşım sitesinin ilgi görüp görmeyeceği merak ediliyor.

BLUESKY ÜYELİK SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN