Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına talimat: Tüm gücünüzü deprem bölgelerine verin

Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına talimat: Tüm gücünüzü deprem bölgelerine verin

Dün Meral Akşener'in sert sözlerle masadan kalkmasının ardında CHP lideri Kılıçdaroğlu parti kurmaylarıyla toplantılar yaptı. Belediye başkanlarıyla görüşen Kılıçdaroğlu, odak noktalarının deprem olduğun söyledi. Kılıçdaroğlu “Deprem bölgesine gereken önem verilmeli, yurttaşlarımız ihmal edilmemeli” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kesin bir dille reddetti. Masadan kalkan Akşener, masaya 'noter' benzetmesi yaptı ve partisinin kıskaca alındığını savundu. Bu gelişmelerin ardından Millet İttifakı partilerinde yoğun görüşme trafiği başladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da kurmaylarıyla bir araya geldi. CHP’de dünkü olağanüstü merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısını, bugünkü büyükşehir belediye başkanları ve ikinci MYK toplantısı takip etti. Toplantılarda Altılı Masa'daki kriz ele alındı ancak ana gündem maddesi Maraş depremleriydi.

'AKŞENER'LE GÖRÜŞÜN'

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu, 10 büyükşehir belediye başkanını ve kurmaylarını son duruma ilişkin bilgilendirdi ve görüşlerini aldı. Belediye başkanları Kılıçdaroğlu’na adaylık konusunda desteklerini iletirken, millet ittifakının bölünmemesine dair dileklerini iletti.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Akşener’le görüşmesinin uygun olacağını söyledi.

'ODAK NOKTAMIZ DEPREM'

Kılıçdaroğlu ayrıca ‘ne olursa olsun’ depremin en önemli gündem maddesi olarak kalacağının altını çizdi. Tüm belediye başkanlarından deprem bölgesindeki sorunlara odaklanmasını istedi.

MYK toplantısında da benzer bir yaklaşım sergileyen Kılıçdaroğlu “Deprem bölgesine gereken önem verilmeli, yurttaşlarımız ihmal edilmemeli” dedi. Partideki isimlerin de o bölgede bulunmasını ve eksiklikler için çalışılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu son olarak tüm parti yetkililerinden, millet ittifakındaki son gelişmeler hakkında sakin olmalarını istedi. Özellikle sosyal medya paylaşımlarında, televizyon programlarında ve açıklamalarda kullanılan dile dikkat edilmesi ve kırıcı olunmaması talimatı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN